ارزیابی الگوی استقرار ایستگاه های آتشنشانی با استفاده از تصمیم گیری چند معیاره در محیط GIS (مطالعه موردی : شهر بندرعباس)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 861

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GISLS01_073

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

Abstract:

با افزایش و تراکم جمعیت در شهرها، به دلیل کمبودهای موجود و مکانیابی بدون مدیریت مراکز خدماتی، خدمات رسانی در زمینه های مختلف با نارسایی هایی همراه است. از میان مراکز خدمات شهری، سازمان آتش نشانی که وظیفه ی خطیرتامین امنیت در جهت پیشگیری و مقابله با آتش را انجام می دهد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق با بررسی عوامل موثر در مکانیابی ایستگاه های آتش نشانی به روش توصیفی- تحلیلی و نیز بهره گیری از تلفیق روش های تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، تحلیل شبکه (ANP) تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) ، توزیع فضایی- مکانی استقرار و شعاع عملکرد ایستگاه های آتش نشانی موجود در شهر بندرعباس مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد پراکنش فضایی ایستگاه های آتش نشانی برای مدیریت بهینه ی عملکرد ایستگاه ها در وضعیت موجود از الگوی مناسبی برخوردار نبوده است و ایستگاه های موجود نمی توانند در مدت زمان استاندارد (۳-۵ دقیقه) کل منطقه را تحت پوشش خدماتی قرار دهند. برای - مناطق خارج از شعاع عملکرد ایستگاه های موجود،احداث دو ایستگاه جدید (شرق شهر بندرعباس نزدیک شهرک توحید و راه آهن) و جابه جایی مکان یک ایستگاه (بلوارامام حسین (ع)، روبروی شهرک اندیشه بر اساس مکان یابی جدید) پیشنهاد شده است. با این پیشنهادات براساس استاندارد زمانی خودروهای آتش نشانی به محل آتش سوزی می رسند وکل منطقه تحت پوشش ایستگاه های آتش نشانی قرار می گیرند.

Authors

احمد نوحه گر

دانشیار گروه محیطزیست دانشگاه تهران

المیرا کشاورز

دانشآموخته کارشناسی ارشد سنجشازدور و GIS دانشگاه هرمزگان

مسعود دالمن

کارشناس استانداری هرمزگان

علیرضا کمالی

کارشناس منابع طبیعی بندرعباس

علیرضا سرسنگی

مسئول GIS سازمان فاوا شهرداری یزد

ناهید ترکچین

دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :