تعیین میزان باقیمانده تتراسایکلینها با روشELISA در شیرخام برخی دامداریهای صنعتی دراطراف شهر تهران

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 724

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MILKFDO02_065

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

Abstract:

مقدمه: بیش از شش دهه است که تتراسایکلین ها نقش مهمی را به عنوان دارو و همچنین عامل محرک رشد در دامداری ها ایفا میکنند. این گروه از آنتی بیوتیک ها وسیع الطیف بوده و بر بسیاری از باکتری های گرم مثبت و منفی موثر می باشند و در درمان بیماری عفونی مورد استفاده قرار میگیرند. لذا احتمال حضور باقیمانده تتراسایکلین ها در شیرخام دور از انتظار نیست. هدف از این تحقیق اندازه گیری این گروه از آنتی بیوتیک ها در شیر جمع آوری شده از تانک ذخیره برخی دامداری های صنعتی شهر تهران با روش سریع و دقیق الایزا بود.مواد وروش ها: برای مطالعه 100 نمونه شیر خام از 10 تانک ذخیره و از 5 دامداری صنعتی، در اطراف شهر تهران به صورت تصادفی جمع آوری گردید. برای تشخیص آنتی بیوتیک های تتراسایکلین از کیت الایزا استفاده شد.یافته ها: در بین 100 نمونه شیر خام جمع آوری شده تعداد 79 نمونه، حاوی آنتی بیوتیک تتراسایکلین بودند که در 22 نمونه باقیمانده تتراسایکلین ها بیش از حد مجاز کدکس(ppb 100) بود.نتیجه گیری: با توجه به درص بالای نمونه های حاوی تتراسایکلین در این مالعه، به نظر میرسد که پایش مستمر شیر خام از لحاظ باقیمانده آنتی بیوتیک های مختلف توسط مراجع قانونی و کارخانجات صنایع شیر ضروری به نظر میرسد.

Authors

غزال یحیی پور

کارشناس ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

حمید عزت پناه

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم وصنایع غذایی، تهران، ایران

منان حاجی محمودی

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، گروه شیمی مواد غذایی، تهران، ایران

مهرداد قوامی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :