CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین پنداشت از موقعیت طبقاتی خویش و ارزیابی از میزان برابری اجتماعی در جامعه (مطالعه موردی فرهنگیان بندرامام خمینی)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین پنداشت از موقعیت طبقاتی خویش و ارزیابی از میزان برابری اجتماعی در جامعه (مطالعه موردی فرهنگیان بندرامام خمینی)
شناسه ملی مقاله: PSCONF01_008
منتشر شده در اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرید قنواتی - گروه علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر، ایران
کرم الله جوانمرد - استادیار وعضو هیات علمی دانشگاه حضرت آیت الله بروجردی (ره)

خلاصه مقاله:
این تحقیق در زمینه قشربندی و نابرابری اجتماعی است که به بررسی رابطه بین پنداشت از موقعیت طبقاتی معلمان بندرامام خمینی باارزیابی آنها از برابری اجتماعی در جامعه می پردازد. که با الهام از نظریه مرتن و جامعه شناسی وبری و از روش تحقیق پیماشی باابزار پرسشنامه ام گرفته است. جامعه آماری کلیه فرهنگیان اداری و آموزشی بندرامام خمینی (902 نفر) بوده اند که نمونه گیری آنبصورت تصادفی طبقه ای با فرمول کوکران برابر 270 نفر است. نتایج بدست است آمده حاکی از این است که بین پنداشت از طبقهخود و ارزیابی از وضعیت طبقاتی خویش بعنوان متغیر مستقل با ارزیابی از برابری اجتماعی همبستگی مثبت وجود داشته است.همچنین میزان تاثیر متغیر ارزیابی از وضعیت طبقاتی خویش بر برابری اجتماعی برابر با بتای 0.669 می باشد، همچنین میزان تاثیر متغیر پنداشت از طبقه خود بر برابری اجتماعی برابر با بتای 0.459 می باشد. میزان تاثیر متغیر ارزیابی از وضعیت طبقاتی بر پنداشتاز طبقه خود برابر با بتای 0.422 می باشد. بیشتر از نیمی از جمعیت معلمان در نمونه خود را متعلق به طبقه متوسط به پایین می دانند.اکثر جمعیت نمونه (بیشتر از 99.5 درصد) میزان برابری اجتماعی را در جامعه، متوسط یا ضعیف ارزیابی کرده اند. وجود رابطهمعنادار و مستقیم بین وضعیت طبقاتی خویش و پنداشت از طبقه خود اشاره دارد. و این بدان معنا است که هرچه افراد وضعیتطبقاتی خود را بهتر ارزیابی کنند احساس تعلق آنها به طبقات بالاتر بیشتر می شود.

کلمات کلیدی:
برابری اجتماعی، قشربندی، آگاهی طبقاتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/366408/