CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پهنه بندی هیدروژئوشیمیایی عناصر کمیاب آرسنیک، آهن و منگنز در آبخوان آبرفتی میداوود خوزستان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی ( GIS)

عنوان مقاله: پهنه بندی هیدروژئوشیمیایی عناصر کمیاب آرسنیک، آهن و منگنز در آبخوان آبرفتی میداوود خوزستان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی ( GIS)
شناسه ملی مقاله: GEO87_076
منتشر شده در همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان سازی نامهای جغرافیایی در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

چیت سازان - عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز
رنگزن - عضو هیئت علمی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
درانی نژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی – دانشگاه شهید چمران اهواز
تقی زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
پهنه بندی هیدروژئوشیمیایی آبخوان های آب زیر زمینی یکی از روش های مفید در شناسایی و پیش بینی شرایط هیدروژئوشیمیایی حاکم بر محیط آبخوان است . در این روش با مشخص کردن روند تغییرات عناصری که رفتار هیدروژئوشیمیایی مشابهی دارند و مشخص کردن روند تغییرات پارامترهای هیدروژئوشیمیایی ( مثل Eh ، pH و دما ) ، محیط آبخوان به بخش هایی که از لحاظ هیدروژئوشیمیایی شرایط مشابهی دارند پهنه بندی می شود . در این تحقیق به منظور پهنه بندی ساختن هیدروژئوشیمیایی آبخوان آبرفتی میداوو د ‐ شمال شرقی خوزستان ‐ در تیر ماه ۶۸۳۱ از ۶۱ چاه عمیق واقع در آبخوان نمونه برداری شد و مقدار پارامترهای هیدروژئوشیمیایی Eh ، pH و دما ی آن ها تعیین شده و در محیط آزمایشگاهی غلظت یونهای اصلی و عناصر کمیاب آرسنیک، آهن و منگنز موجود در آن ها اندازه گیری شد . سپس در محیط GIS نقشه - های تغییرات مکانی غلظت عناصر کمیاب مذکور و همچنین نقشه تغییرات مکانی پارامتر Eh تهیه شد . در نهایت با در نظر گرفتن پارامتر Eh به عنوان پارامتر اصلی موثر بر تغییرات غلظت عناصر کمیاب آرسنیک، آهن و منگنز، آبخوان آبرفتی میداوود به چهار منطقه : کمی احیایی، منطقه احیایی متوسط، منطقه احیایی و منطقه خیلی احیایی پهنه بندی شد .

کلمات کلیدی:
پهنه بندی هیدروژئوشیمیایی، Eh ، آرسنیک، آهن، منگنز، آبخوان، میداوود

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/37072/