CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی محرمیت در معماری اسلامی ایران با تاکید بر سلسله مراتب فضایی پلان مسکن (مطالعه موردی:خانه های زینت الملک و فروغ الملک در شیراز، نجفی و آقاجان نسب در بابل)

عنوان مقاله: بررسی محرمیت در معماری اسلامی ایران با تاکید بر سلسله مراتب فضایی پلان مسکن (مطالعه موردی:خانه های زینت الملک و فروغ الملک در شیراز، نجفی و آقاجان نسب در بابل)
شناسه ملی مقاله: NCIIAU01_177
منتشر شده در همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشته بیگلریان - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

خلاصه مقاله:
خانه، به عنوان یک سرپناه و مامن، فضای امن و آرامی را برای هر انسانی پدید می آورد. هر اندازه، درست تر و معمارانه تر طراحی شود، آسایش بیشتری برای ساکنان آن خانه حاصل می شود.. در معماری اسلامی ایران، هر فضایی دارای ارزش منحصر به فرد و محرمیت و رعایت سلسله مراتب فضایی زبانزد است. سوال مطرح در این پژوهش، این است که آیا میان محرمیت در سلسله مراتب فضایی در دو شهر مختلف ایران همچون شیراز و بابل تفاوتی وجود دارد؟ به همین منظور، فضاهای خانه از لحاظ سلسله مراتب در خانه های سنتی زینت الملک، فروغ الملک، نجفی و آقاجان نسب مورد مطالعه و مقایسه قرار می گیرد. روش تحقیق به صورت تحلیلی - توصیفی، مقایسه ای و مطالعات کتابخانه ای است و نتیجه ی حاصل از این مقاله، محرمیت و درونگرایی بیشتر در شیراز (مناطق گرم و خشک) و ارتباط بیشتر با بیرون و کم رنگ شدن محرمیت در بابل (مناطق معتدل و مرطوب) است

کلمات کلیدی:
خانه های سنتی، محرمیت، سلسله مراتب، شیراز، بابل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/371705/