امکان سىجی احداث سد زیرزمیىی در مىطق گرمسیری جاورده جهت تامین آب آشامیدنی و رونق کشاورزی دهستان جاورده از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 687

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEZ02_130

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394

Abstract:

سدهای زیرزمینی با این که با چشم دیده نمی شوند و زیرلایه های خاک مدفون اند، اما خدماتشان بیش از هر سازه مدرن دیگری شامل حال کویزنشینان می شود. اگر این سدها نباشند، آب های شیرین موجود در دشت ها با آب های شور مخلوط می شوند و خاصیت شان را از دست می دهند. این سدها به خاطر ورودی دائم از زیرزمین با تنظیم و مدیریت برداشت آب، ابزاری مناسب برای مدیریت خشکسالی به شمار می روند اما از همه می شود. این تحقیق در شهرستان کهگیلویه از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد به منظور تعیین مناطق مناسب برای احداث سد زیرزمینی انجام گرفته است. با توجه به این نکته که شهرستان کهگیلویه در منطقه نیمه خشک واقع شده و در سالهای اخیر دچار خشکسالی گردیده است و همچنین دارای چندین رودخانه فصلی است و تبخیر در این منطقه بالاست بر این اساس لازم است روش های عملی استحصال آب که کمترین اثرات مخرب زیست محیطی مهم تر تأثیر این سدها در پای بندکردن مردم کویر به کویر است. امروزه ذخیره و تأمین آب از دغدغه های مهم در همه نقاط دنیا محسوب می گردد. یکی از مهم ترین راه کارهای پیشنهادی ذخیره و تأمین آب، احداث سد زیرزمینی است. این روش در ایران راه حل مفیدی جهت تصفیه و ذخیره آب محسوب را داشته و نیز هدر رفت آب را به حداقل برسانند توصیه شده است، که یکی از مهمترین راه کارهای پیشنهادی ذخیره و تأمین آب، احداث سد زیرزمینی است. این روش در ایران راه حل مفیدی جهت تصفیه و ذخیره آب محسوب را داشته و نیز هدررفت آب را به حداقل برسانند توصیه شده است که یکی از روش های نوین استحصال آب است که در مناطق گرم و خشک که میزان تبخیر بالا بوده قابل اجراست و نتایج خوبی در مناطق مشابه داشته است. پس از تهیه نقشه های مورد نیاز از منطقه، مناطقی که دارای شیب 5%، دارای نفوذ پذیی بالا انتخاب شده و کیفیت اب و تعیین نوع مصرف آب از آزمایش های کاکس و دیاگرام شولر استفاده گردید. برای تعیین فرسایش خاک از مدل فائو، نقشه گسل ها با استفاده از تصاویر ماهواره ای تهیه و کنترل گردید. برای تعیین آبراهه های مناسب، مکان های که دارای آبراهه های درجه 3 تا 5 می باشند انتخاب شد. روان آب به روش جاستین محاسبه گردید. نتایج نشان داد جاورده با عمق رسوبات 3/75-1 متر، تخلخل مؤثر 20%-10%، شیب 20%-10% و رواناب 2315912 متر مکعب منطقه ای هست که برای احداث سد زیرزمینی مناسب می باشد.

Authors

مهرداد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هرمزگان

رسول مهدوی

استادیار گروه منابع طبیعی- آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امینی زاده بزنجانی _ م .ر. نقش سد زیرزمینی حرمک ...
  • پناهی، خ .گذری ونظری براوضاع طبیعی واجتماعی وکشاورزی استان، 1371). ...
  • خانلری، غ.زمین شناسی مهندسی(1388) همدان انتشارات دانشگاه بوعلی ...
  • درویش زاده، ع. زمین شناسی ایران(74-73)دانشگاه تهران. ...
  • میرابوالقاسمی، ه.(1373). جایگاه سد سازی در برنامه ریزی توسعه منابع ...
  • مقابله با بحران آب در مناطق خشک با استفاده از سدهای زیرزمینی [مقاله کنفرانسی]
  • وب سایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد، ...
  • Eiichi, A., Motol, K., Satoshi, I.T., Masayuki, A. 2003. Construction ...
  • Lee, A., Kampanart, M. and Kriengsak, S. 200 8 _ ...
  • Onder, H, and yilmaz, M. 2005 .Underground Dams , A ...
  • Telmer, Kevin.2004 .Underground Dams: A Practical solution for the water ...
  • نمایش کامل مراجع