CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان مر گ ومیر مراحل تخم، پوره و پوپاریوم سفید بالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum براثر تاثیر عصاره استخراجی اسفند ( Peganum harmala)

عنوان مقاله: بررسی میزان مر گ ومیر مراحل تخم، پوره و پوپاریوم سفید بالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum براثر تاثیر عصاره استخراجی اسفند ( Peganum harmala)
شناسه ملی مقاله: NBCI07_1061
منتشر شده در هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا دهقانی - بخش گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان.انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان
کمال احمدی - بخش گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

خلاصه مقاله:
سفید بالک گلخانه میزبانهای متعددی را مورد حمله قرار می دهد. استفاده فراوان از حشره کش های مصنوعی سبب ایجاد مقاومت درآفت شده است. از این رو حشره کش های طبیعی در برنامه مدیریت آفات و حفاظت محصول نقش مهمی را ایفا می کنند و می تواند جایگزین سموم شیمیایی شوند. در این مطالعه، اثرات عصاره متانولی اسفند روی مراحل مختلف زیستی سفید بالک گلخانه در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. از این رو، قطعاتی از برگ لوبیا واجد تخم های 7 روزه، پوره ها و پوپاریوم های تازه ظاهر شده به طور مجزا در روی سطح آگار ژل در داخل پتری دیش هایی قرار گرفت. در هر آزمایش، قطعات برگ به طور مجزا با عصاره متانولی اسفند به غلظت 80 میلی گرم بر میلی لیتر اسپری شدند. در حالیکه در شاهد آب مقطر استفاده شد . نتایج نشان داد که عصاره اسفند روی طول دوران جنینی تخم سفید بالک تاثیری ندارد. در حالیکه درصد تلفات تخم در تیمار اسفند (40/2 درصد) به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش می یابد. بین مراحل مختلف زیستی سفید بالک در تیمار اسفند، مرحله پورگی بیشترین درصد تلفات را نشان داد (66/9 درصد). همچنین درصد تلفات پوپاریوم (66/5 درصد) به طور معنی داری از تیمار شاهد بالاتر مشاهده شد. بنابراین، این عصاره به نظر می رسد پتانسیل لازم را داشته تا به عنوان یک حشره کش ارگانیک در برنامه مدیریت آفات به کار رود.

کلمات کلیدی:
اسفند، عصاره متانولی، سفیدبالک گلخانه، مراحل زیستی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/376515/