بررسی کالوس زایی از بافت های مختلف گیاه دارویی شنبلیله

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 773

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0291

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

Abstract:

گیاه دارویی شنبلیله حاوی برخی متابولیت های ثانویه مهم می باشد که هم در صنعت و هم برای درمان برخی بیماری ها از قبیل زخم ها، التهابات، آرتروز، برونشیت، زخم معده و مشکلات گوارشی استفاده می شود. با توجه به پایین بودن مقدار برخی از این ترکیبات مهم از قبیل دایوسژنین و تیگوژنین، از کشت بافت و سلول برای تولید بهینه این نوع متابولیت های ثانویه استفاده می شود. همچنین، درصورت تمایل به افزایش تولید برخی از این ترکیبات در گیاه از طریق مهندسی ژنتیک وجود یک سیستم کشت بافت و باززایی کامل گیاه یکی از اساسی ترین فاکتورها به شمار می رود. دراین مطالعه، کالوس زایی از بافت های مختلف اندام های هوایی گیاه شنبلیله شامل برگ، دمبرگ، هیپوکوتیل و کوتیلدون بررسی، و از طریق آزمایشات مختلف با استفاده از ترکیبات هورمونی متفاوت بهینه سازی گردید. بطور خلاصه، 28 ترکیب مختلف هورمونی شامل سطوح مختلف سیتوکنین های بنزیل آمینو پورین، تیدیازورون و زآتین، واکسین های نفتالین استیک اسید و ایندول بوتیریک اسید، در محیط پایه MS مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مناسب ترین ترکیب هورمونی برای کالوس زایی از تمام بافت های مورد آزمایش، شامل 0/25 میلی گرم در لیترزآتین و 0/1 میلی گرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید می باشد. کالوس های بدست آمده سبز بوده و دارای ساختاری شبیه کالوس های جنینزا می باشند. باززایی گیاه کامل از کالوس های بدست آمده در حال بررسی می باشد.

Authors

نرگس پشم فروش

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمد احمدآبادی

استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • هسنمین همابس ببو تکنولوزی جم‌هوری اسلامی ابران _ چهارمین همابس ...
  • Aasim, M., Hussain, N., Umer, E. M., Zubair, M., Hussain, ...
  • Aasim, f., Khawar, K. . Sancak, C., 6zea, S. 2009. ...
  • Mehrafarin, A, Rezazadeh, S. H., Naghdi Badi, H, N _ ...
  • Thomas, J. E., Bandara, M., Lee, E. L, Driedger, D., ...
  • نمایش کامل مراجع