تقصیر دولت در مقام کارفرما در قانون تأمین اجتماعی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 412

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAYBODLAW01_326

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1394

Abstract:

اجباری بودن بیمه تأمین اجتماعی به این معنا که گروهها و اقشاری که بوسیله قانون و بر اساس شرایط اقتصادی وسیاسی تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار می گیرند اجبارا بیمه می شوند و اراده و خواست بیمه شده در آن دخالتی ندارد.شخص متضرر برای دریافت کمک از بیمه اجتماعی صاحب اختیار نیست، بلکه قانون اورا تحت پوشش بیمه ای قرار میدهد. افراد خاصی به حکم قانون مشمول مقررات بیمه اجتماعی هستند و در مورد اجرای مقررات و تغییر آنها اختیار واستقلال ندارند. در تأمین اجتماعی برای بیمه شده اصلا عقدی وجود ندارد و همه شرایط یک طرفه تعیین می گردد ورضایت افراد به استفاده از تأمین اجتماعی مطرح نیست.وجود رژیم مالی تأمین کننده هزینه بیمه اجتماعی، در این نوع از بیمه معمولا کارفرما، کارگر و دولت هر سه در تأمین منابعمالی بیمه اجتماعی دخالت دارند. کارفرما علاوه بر پرداخت سهم خویش موظف به کسر سهم کارگر از دستمزد او و واریز آنبه صندوق بیمه های اجتماعی است و دولت نیز بر حسب مورد، سهمی از هزینه های بیمه اجتماعی را بر عهده می گیرد.استفاده از مزایای بیمه، موکول به پرداخت مستمر حق بیمه نیست. در بیمه های اجتماعی حق بیمه تسهیمی است و کارفرما ودولت در پرداخت آن مشارکت دارند.می توان دو جنبه برجسته از دولت را شناسایی نمود، نماد بیرونی دولت ها «برون مرزی» تحت عنوان دولت کشور که بدینواسطه دولت شخصیتی بین المللی یافته و در ارتباط با دیگر دولت – کشورها قرار می گیرد. اما جنبه دوم دولت حکومت وبه تعبیر دیگر شخصیت درون سرزمینی که حکومت بعنوان دستگاه اجرایی حق حاکمیت دولت جای می گیرد و همچون هرشخصیت حقوقی ، اجرای حقوق وتکالیف دولت الزامی است و پذیرش وظیفه دولت در صورت تقصیر مسلم است.موسسات یا شرکت هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام آنها است، موسسات یا شرکت های دولتی یا عمومیغیردولتی است که نیز می توان دستگاه اجرایی نامید وشناخت دولت بعنوان کارفرما یی که مرتکب تقصیر است در دادرسیدارای اهمیت است.

Authors

لیلا دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، رئیس و کارشناس ارشد حقوقی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان یزد

حمیدرضا پرتو

دکتری حقوق خصوصی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - قابل، احمد(ق). اسلام و تامین اجتماعی، مبانی و راهکارهای ...
  • - نعیمی، عمران و سایرین.(1387) . قانون تامین اجتماعی با ...
  • - رحمانی، تهمینه.(1391). مسوولیت مدنی _، -کاربرد حقوقی بطور خلاصه ...
  • نمایش کامل مراجع