CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر مکان یابی شهرکهای صنعتی با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای (نمونه موردی شهرستان اصفهان)

عنوان مقاله: بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر مکان یابی شهرکهای صنعتی با استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای (نمونه موردی شهرستان اصفهان)
شناسه ملی مقاله: AMSCONF02_379
منتشر شده در دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

رسول بیدرام - استادیار، دکتری اقتصاد شهری، گروه اقتصاد شهری، دانشکده کارآفرینی و گردشگری، دانشگاه هنر اصفهان
رضا نصراصفهانی - استادیار، دکتری اقتصاد شهری، گروه اقتصاد شهری، دانشکده کارآفرینی و گردشگری، دانشگاه هنر اصفهان
علیرضا حسینی - دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد شهری، گروه اقتصاد شهری، دانشکده کارآفرینی و گردشگری، دانشگاه هنر اصفهان

خلاصه مقاله:
مکانیابی مقوله مهمی برای توسعه شهرکهای صنعتی میباشد. هدف از پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل رتبه بندی عوامل موثر بر مکانیابی شهرکهای صنعتی شهرستان اصفهان است که در آن، عوامل موثر را با استفاده از مطالعات پیشین و نظر کارشناسان در منطقه شهرستان اصفهان شناسایی میشود و سپس با استفاده از فرایند تحلیل شبکهای و با هدف مکانیابی شهرکهای صنعتی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. به نظر میرسد در الگوهای به کار رفته پیشین در مکان یابی شهرکهای صنعتی، معیارهای تعیین کننده ای از جمله معیارهای اقتصادی، دسترسیهای منطقی، پتانسیل رشد منطقه، زیرساختهای صنعتی منطقه مورد غفلت واقع شده است. پژوهش حاضر، در نظر دارد بصورت غیر مستقیم به نقش موثر شهرکهای صنعتی را در توسعه منطقه ای مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد. در این پژوهش، پس از مطالعه اسناد و نظر کارشناسان خبره، 5 معیار اصلی و 10 زیر معیار به عنوان شاخصهای موثر بر مکانیابی انتخاب شده است سپس از طریق مطالعه میدانی، مشاهدات تجربی و تدوین و تکمیل جداول ارزش گذاری شاخصهای پروژه توسط کارشناسان فعال در این شهرکها، معیارها و زیرمعیارها مورد بررسی و ارزش گذاری قرار گرفتهاند و در ادامه با استفاده از فرایند تحلیل شبکهای این شاخصها براساس اهمیت رتبه بندی شدهاند. در طی این فرآیند مشخص شد زیرمعیار آلودگی هوا در رتبه اول و زیرمعیارهای وجود زیرساختهای پایه، زیرمعیار دسترسی به راههای ارتباطی و زیرمعیار امکانات و خدمات رتبه های دوم تا چهارم را طبق هدف مکانیابی شهرکهای صنعتی دارا میباشند. با تجزیه و تحلیل الگوی مکانیابی شهرکهای صنعتی براساس نتایج رتبه بندی، مشخص شد خیلی از زیرمعیارهای تاثیرگذار منطقه در الگوی مکانیابی این گونه شهرکها نادیده گرفته شده است.

کلمات کلیدی:
شهرک صنعتی، فرآیند تجزیه و تحلیل شبکه ای، مکان یابی، اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/382124/