Year: 1393
COI: CEUCONF02_506
Language: PersianView: 2,828
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
هندسه در معماری اسلامی به عنوان یک وسیله برای ایجاد تعادل و هماهنگی است، تعادلی که از طرف خالق در ساخت مخلوقات خود به کار گرفته شده است. این وسیله نه تنها در معماری بلکه در تمامی هنرهای وابسته به آن با کمال دقت و تبحر دیده می شود. نیارش (استراکچر ) سازه ها در معماری سنتی، یکی از موضوعات قابل بررسی در گذشته معماری کشورمان است که هنوز ابهامات زیادی در مورد آن وجود دارد بطوریکه که امروزه ما از بسیاری اصول ساده معماری گذشتگان مان بی خبریم و زمانی که خودمان هنوز نتوانسته ایم ارزشهای موجود در سازه های سنتی مان را بشناسیم، انتظار اینکه دیگران جایگاه درستی به این بخش ارزشمند معماری کشور ما بدهند، انتظاری بیهوده است.آنچه این مقاله بدان خواهد پرداخت، تلاش در بازخوانی زبان معماری ایرانی است که در شمار زیاد بناهایی که از آنها به یادگار مانده است و هنوز بعد از گذشت سالیان دور پابرجامانده اند، درسهای بیشماری برای نسلهای بعدی شان به یادگار گذاشتند و کمترین وظیفه ما به عنوان بازمانده نسلی که این تجارب چندین ساله را در اختیار داریم، کند وکاو و شناخت درسهای ارزشمند آنان و در صورت نیاز بهره گیری از آنها در معماری امروزمان خواهد بود. هدف این تحقیق نیز پر کردن این خلل ها و بررسی رفتار سازه ای این عناصر معماری ایرانی است که هنگام بارگذاری چگونه عمل می کنند و درک کاربرد هندسه در شکلگیری و ایستایی بناهای معماری سنتی می باشد که به دلیل گستردگی آثار و بناها از نمونه موردی مسجد جامع یزد مربوط به شیوه آذری (که در این دوره کاربرد هندسه بسیار فراگیر شد) استفاده شده است.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is CEUCONF02_506. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/382848/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:صفری انارکولی، علی رضا و پزشکی، بهداد و فاطمی، مهدی،1393،هندسه و رفتار سازه ای در طاق و قوس های معماری اسلامی ایران (نمونه موردی مسجد جامع یزد)،The Second National Conference on Applied Research in Civil Engineering, Architecture and Urban Management،Tehran،https://civilica.com/doc/382848
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :- بمانیان، حمدرضا؛ اخوت، هانیه، و دیگران (1390)، کاربرد هندسه و ...
- زمرشیدی، حسین (1373)، سیری در معماری و آثار طاقی ایران، ...
- پیرنیا، محمد کریم (1387)، سبک شناسی معماری ایران، چاپ هفتم، ...
- پرنیا، محمد کریم (1366)، چفدها و طاقها، مجله اثر، شماره ...
- رضازده اردبیلی، مجتبی(1390)، مرمت آثار معماری، شناخت، آسیب شناسی، فن ...
- مور، فولر (13)، درک رتار سازه ها، ترجمه دکتر محمود ...
- زمانی فر، علی (138)، نگاهی به مرمت گنبد در ایران، ...
- ه میلانیس، مالکوم (1391 تبانی سازه برای معماران، ترجمه دکتر ...
- معماریان، غلامحسین(1367)، نیارش سازه های طاقی در معماری اسلامی ایران، ...
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررشی تاثیرى طاق و قوس ساسانی به عنوان الگوی معمارانه طاق و قوس دوره اسلامی
- مقایسه ای بین رفتار سازه ای قوس های مشهور در معماری ایرانی
- مقایسه وبررسی فنّی واقتصادی سازه های چوبی سنّتی وجدید در اقلیم شمال ایران به ویژه از منظر سبک سازی
- بررسی رفتار سازه ای قوسها در معماری ایرانی (نمونه موردی قوس پاتوپا)
- از پیمون در معماری سنتی تا مدولارسازی در سازه های فضاکار
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
New Papers
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای ساخته شده از بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC)
- کاربرد مخلوط سه جزئی مصالح سیمانی جهت بهبود دوام بتن
- راهنمای نصب پنجره های ساختمانی از جنس یو پی وی سی
- طراحی و اجرای پی ریز شمع در دکل های خطوط انتقال نیرو
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش سوم) بررسی تحلیلی آسیب شناسی از منظر شهرسازی - گزارش کارگروه معماری و شهرسازی
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.