بررسی تاثیر لیتولوژی بر خصوصیات مورفومتری حوضه آبریز مرگ

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 862

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NTGCE01_042

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

Abstract:

حوضه مرگ یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی در استان کرمانشاه بوده و به علت برداشت آب های زیرزمینی و خشکسالی ها متاسفانه در سال های اخیر اصلی ترین آبراهه این حوضه فاقد دبی بوده و به عنوان یک منطقه بحرانی به لحاظ برداشت آب های زیرزمینی در استان کرمانشاه می باشد، که بر همین اساس مطالعه و بررسی خصوصیات مورفومتری شبکه هیدروگرافی زیرحوضه هی موجود در حوضه مورد بررسی می تواند در جهت شناخت وضعیت شبکه زهکشی حوضه مفید واقع گردد. به همین منظور خصوصیات مورفومتری شامل: محیط و مساحت 80 زیرحوضه موجود در حوضه مورد بررسی به همراه طول و تعداد آبراهه، فراوانی و تراکم زهکشی، زاویه عمومی و داخل آبراهه های رتبه اول و اختلاف این دو زاویه از همدیگر، تراکم گسل و حد بالای HI برای زیرحوضه ها محاسبه شد و همچنین زیرحوضه ها بر اساس لیتولوژی غالب ابراه های رتبه اول در 9 دسته قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که لیتولوژی در زیرحوضه های مورد بررسی تنها بر روی خصوصیات طول آبراهه و حدبالای HI تأثیر معنی دار نداشته است و دیگر خصوصیات به طور معنی داری (در سطح 1%) تحت تدثیر لیتولوژی بودند. نتایج مقایسه میانگین به روش دانکن نشان داد که لیتولوژی آبراهه های رتبه اول بر خصوصیات مورفومتری زیرحوضه ها تأثیر معنی داری داشته و خصوصاً زاویه آبراهه های رتبه اول متأثر از نوع لیتولوژی بود و در نهایت با توجه به هر سه خصوصیت مورفومتری زاویه داخلی، زاویه عمومی و قدر مطلق انحراف زاویه داخلی از عمومی که در این تحقیق به عنوان فرض در بررسی آشفتگی زهکشی مورد بررسی قرار گرفت تحت تأثیر لیتولوژی بود و در زیر حوضه هایی با لیتولوژی مارن، آهک، فلیش، سنگ آهک، دلومیت و سنگ آهک سنوماتین بیشترین آشفتگی زهکشی با توجه به زاویه آبراهه ها وجود داشت و از طرف دیگر کمترین آشفتگی زهکشی به زیرحوضه هایی با سنگ های غالب، ابرفت، تراس رودخانه ای و امیران بود.

Authors

لیلا صفری

کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم انسانی، گروه جغرافیا، دانشگاه زنجان

رضا خوشرفتار

استادیار، دانشکده علوم انسانی، گروه جغرافیا، دانشگاه زنجان

محمد احمدی

استادیار پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران

امجد ملکی

استادیار، دانشکده علوم انسانی، گروه جغرافیا، دانشگاه رازی، کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدی، حسن، ژئومرفولوزی کاربردی، انتشارات دانشکاه تهران، 1390، جلد اول ...
  • مقصودی، مهران، جعفری اقدم، مریم و باقری سیدشکری، سجاد، تحلیل ...
  • ملکی، امجد، حصادی، همایون و نادریان، پروین، مکان یابی تغذیه ...
  • یمانی، مجتبی و علمی‌زاده، هیوا، 1390. بررسی علل ناپایداری آبراه‌ها ...
  • نمایش کامل مراجع