CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جایگاه فرهنگ و رفتارهای اجتماعی در پدید آمدن معماری پایدار (نمونه موردی: امامزاده اسماعیل (ع) میانه و نقش آن در هویت بخشی بافت پیرامون)

عنوان مقاله: جایگاه فرهنگ و رفتارهای اجتماعی در پدید آمدن معماری پایدار (نمونه موردی: امامزاده اسماعیل (ع) میانه و نقش آن در هویت بخشی بافت پیرامون)
شناسه ملی مقاله: ARCHCONF02_189
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

کاووس شهری - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی
صغری مرسلی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی

خلاصه مقاله:
مکانهای تاریخی موجود در کالبد شهر نقش به سزایی در بهبود کیفیت شهرها و ارتقای ارزش های زیبایی شناختی و اجتماعی دارند و بستری برای فعالیت های گردشگری مذهبی، اجتماعی و فرهنگی ساکنان شهرها به شمار می روند و حفاظت و بازسازی و احیاء آنها ضمانتی برای تداوم حیات شهر است. مجموعه حرم امامزاده اسماعیل (ع) شهرستان میانه از جمله مواردی است که اهمیت مذهبی و فرهنگی و اجتماعی برای ساکنان شهر دارد و همچنین نزدیکی آن به مرکز اقتصادی و بازار شهر، این مجموعه را به بستری برای تعاملات شهروندان مبدل ساخته، لیکن بافتی فرسوده و با کیفیتی نازل پیرامون آن را فرا گرفته است که فاقد ارزش تاریخی می باشد. این پژوهش بر آن است تا با استفاده از روش اسنادی- توصیفی، میدانی به بررسی نقش امامزاده در بافت حاضر بپردازد. نتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده نقش کلیدی امامزاده اسماعیل (ع) به عنوان محرکی برای توسعه و عاملی برای مبارزه با فرسودگی و احیاء و ساماندهی بافت اطراف مجموعه می باشد.

کلمات کلیدی:
رفتارهای اجتماعی، معماری، بافت تاریخی، هویت، فرهنگ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/385260/