CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جایگاه کشت راتون برنج در افزایش محصول و بهره وری زمین به منظور بهبود درآمد شالیکاران (مطالعه موردی: دهستان فیضیه شهرستان بابل)

عنوان مقاله: جایگاه کشت راتون برنج در افزایش محصول و بهره وری زمین به منظور بهبود درآمد شالیکاران (مطالعه موردی: دهستان فیضیه شهرستان بابل)
شناسه ملی مقاله: GETOROUD02_033
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی و آنلاین اقتصاد سبز در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا خدادادی بالانقیبی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، باشگاه پژوهشگران جوان، قائمشهر، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از راه های افزایش تولید محصول و ارتقاء بهره وری سطح زیر کشت در زراعت برنج برداشت مجدد آن تحت عنوان راتون یاوارویش برنج است که کیفیتی بسیار مطلوب دارد. این نوع برداشت محصول عمدتاً در ارقام محلی زودرس و در اراضی آبگیر که طیفصل زمستان امکان کشت دوم خشکه زاری وجود ندارد، صورت می پذیرد. با اجرای راتون، شالیکاران علاوه بر تولید بیشتر محصولبرنج و بهره برداری بهینه از زمین، زمینه را جهت افزایش درآمد خود فراهم می نمایند. هدف از این تحقیق معرفی منطقه مورد مطالعهدر زمینه کشت راتون، بررسی و ارزیابی جایگاه کشت راتون در افزایش تولید محصول و استفاده بهینه از زمین زراعی در طول سال وهمچنین بهبود وضع معیشت اقتصادی در بین شالیکاران دهستان فیضیه شهرستان بابل بوده است. روش تحقیق در این مطالعهتوصیفی- تحلیلی است که برای گردآوری اطلاعات از روش های میدانی (پرسشنامه) کمک گرفته شده و بر اساس آن از 351 بهره بردار برنج نمونه پرسشگری به عمل آمده است. نتایج نشان داد که کشت راتون در نواحی روستایی مورد مطالعه در سالهای اخیر روند رشد را داشته، به گونه ای که میزان گرایش شالیکاران به این کشت در بین 70/4 درصد پاسخگویان، خیلی زیاد و زیاد است. همچنین شالیکاران در اداره مزرعه زیر کشت راتون از همسران و فرزندان خود کمک می گیرند که با توجه به نیاز به نیروی کار کمتر نسبت بهزراعت اصلی برنج، این موضوع می تواند به بهبود وضع معیشت اقتصادی آنها کمک نماید.

کلمات کلیدی:
کشت راتون، محصول برنج، بهره وری زمین، معیشت اقتصادی، شالیکاران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/385337/