نقش مطالعات میان رشته ای در تغییر برنامه درسی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 837

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_414

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

Abstract:

میان رشته ای اشاره به حوزه های نوین دردانش داردکه بیش ازیک زمینه محض راموردمطالعه قرارمی دهد. به عبارت دیگر، یک حوزه میان رشته ای، عبارت است از((تلفیق دانش، روش وتجارب دویاچند علمی و تخصصی برای شناخت وحل یک مسئله پیچیده ویامعضل اجتماعی چندوجهی )) (خورسندی طاسکوه ، 1388) .کلاین ونیوول روی آوردن به مطالعات میان رشته ای رااقتضای طبیعی عصرانفجاردانش دانسته وآن رادرادامه روندتکاملی آموزش دردوران معاصر ارزیابی می کنند. (کلاین ونیوول، 1996) .این اصطلاح درمتون علمی دارای تعریف های مختلفی است که به برخی ازآن ها اشاره می شود. نول مطالعات میان رشته ای رافرایندی دوبعدی تعریف می کند. به اعتقاد وی این رشته ها ضمن بررسی موشکافانه ونقادانه نگرش های تخصصی ، می کوشند باترکیب بینش ها، به شناختی جامع ومبسوط نسبت به پدیده ای پیچیده دست یابند .منسیلا مطالعات میان رشته ای راروشی برای مشکل گشایی ، حل یک موضوع، طرح یک موضوع ، پاسخ به یک سوال ، توضیح یک پدیده وتولیدیک محصلو می داند( آراسته ، 1388) .هم اکنون تفکرات میان رشته ای به صورت بخش مهمی ازپژوهش ها وفعالیتهای آموزشی درآمده است. این موضوع به دلایل مختلف ، باساختار درحال تغییر و تحول علم درارتباط است

Authors

عادل علی پور

دانشچوی دکترای برنامه درسی خوارزمی تهران

نعمت الله موسی پور

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

جمال معمر حور

کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :