استفاده از بقایای گیاهی گندم و جو، ضایعات اسفنج و کود حیوانی در بهینه سازی عملکرد سیستم های ذخیره نزولات آسمانی در مناطق نیمه خشک استان کهگیلویه و بویراحمد

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,254

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCRRORRA03_226

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1386

Abstract:

استفاده از بقایای گیاهی گندم و جو، ضایعات اسفنج و کود حیوانی در بهینه سازی عملکرد سیستم های ذخیره نزولات آسمانی به منظور دستیابی به روشی مناسب برای افزایش ماندگاری رطوبت در پروفیل خاک در مناطق نیمه خشک استان کهگیلویه وبویراحمد با 6 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی از سال 1380 بمدت 4 سال در شهرستان گچساران اجرا گردید . تیمارهای مورد بررسی در این طرح به شرح ذیل می باشد : -1 تیمار ) : ) A مخلوط کود حیوانی به میزان 5 کیلوگرم با خاک چاله و به ضخامت 5 سانتی متر در کف و دیوار پایین دست چاله -2 تیمار ) : ) B مخلوط کاه و کلش به میزان 5 کیلوگرم با خاک چاله -3 تیمار ) : ) C مخلوط کاه و کلش به میزان 5 کیلوگرم با خاک چاله و ضخامت 5 سانتی متر در کف و دیواره پایین دست چاله -4 تیمار ) (:D مخلوط کاه و کلش با خاک چاله و به ضخامت 5 سانتی متر در کف و دیوار ه پایین دست چاله و استفاده از نایلون بعنوان سطح عایق در قسمت دیواره پایین دست چاله و استفاده از فیلتر سنگریز ه ای به ضخامت 10 سانتی متر در سطح چاله -5 تیمار ) : ) E تیمار استفاده از اسفنج در عمق 20 سانتی متری چاله به ضخامت 10 سانتی متر ، روی اسفنج به ضخامت 2 سانتی متر سنگریزه و روی سنگریزه خاک طبیعی چاله ریخته شد . یک لوله به قطر 10 سانتی متر پر از سنگریزه از عمق 50 سانتی متری تا سطح خاک و سپس لوله بیرون کشیده شد . -6 تیمار ) : ) F تیمار شاهد بدون هیچ گونه عملیات بر روی خاک چاله جهت اندازه گیری و مقایسه رطوبت تیمارها از بلوکهای گچی استفاده گردید . کلیه داده های مربوط به درصد رطوبت وزنی تیمارها مورد تجزیه و تحلیل آماری و مقایسه میانگین قرار گرفت که نتایج به شرح ذیل می باشد : الف : بیشترین درصد رطوبت وزنی به ترتیب مربوط به تیمارهای E ، D و B با 15/2 ، 12/8 و 12/7 درصد می باشد . بطوریکه این 3 تیمار در سطح %1 نسبت به تیمار شاهد معنی دار گردیدند . علاوه بر تیمار شاهد با 10/8 درصد رطوبت وزنی،کمترین درصد رطوبت وزنی نیز به ترتیب مربوط به تیمارهای A و C با 11/07 و 12/3 درصد می باشد . بطوریکه تیمار A نسبت به تیمار شاهد دارای اختلاف معنی داری نمی باشد . بعد از تیمار A کمترین درصد رطوبت وزنی مربوط به تیمار C بوده، بطوریکه این تیمار تنها درسطح %5 نسبت به تیمار شاهد معنی دار گردید .

Keywords:

Authors

عبدال شهریور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد

محمد روغنی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

علی ملایی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بصیری، عبدا...(1357). طرحهای آماری در علوم کشاورزی، انتشارات دانشگاه شیراز. ...
  • سپاسخواه، علیرضا. (1361). گزارش نهایی پروژه تحقیقات جمع اوری آب ...
  • سپاسخواه، علیرضا. (1371). جمع آوری آب باران در مناطق بیابانی، ...
  • کوثر، آهنگ، مهدی زاده _ پرویز و وزیری، عنایت اله. ...
  • کوثر، آهنگ و رهبر، اسماعیل (1364). کاربرد قیر در درختکاری ...
  • مرکز انفورماتیک و مطالعات توسعه. 1373. هوا و اقلیم استان ...
  • اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
  • Abu-Awwad. M. 1998. Influence of vertical sand column and supplemental ...
  • Rinaldi, M., G. Rana and M. Introna. 1978. Effects of ...
  • Yanni, S., M.N. Nimah and I. Bashour. 2003. Gravel vertical ...
  • نمایش کامل مراجع