CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطهء بین هوش معنوی و تاب آوری در کارکنان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (مطالعه موردی: سازمان عقیدتی سیاسی ناجا)

عنوان مقاله: بررسی رابطهء بین هوش معنوی و تاب آوری در کارکنان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (مطالعه موردی: سازمان عقیدتی سیاسی ناجا)
شناسه ملی مقاله: CIMH01_013
منتشر شده در اولین همایش ملی اسلام و سلامت روان در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید امان الهی نیک - دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، مدرس دانشگاه پیام نور مرکز تبریز
سعید امان الهی نیک - کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی

خلاصه مقاله:
مقدمه: اهمیت و ضرورت طرح موضوع معنویت و مذهب، به ویژه هوش معنوى، از جهات مختلف در عصر جدیداحساس مى شود. لذا تحقیق حاضر به دنبال بررسی نقش معنویت با استفاده از سازه هوش معنوی، در تاب آوری افراد می باشد.روش بررسی: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش انجام پژوهش پیمایشی- توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق، کلیه کارکنان ستاد سازمان عقیدتی سیاسی ناجا و یگان های ع.س مستقر در شهرتهران می باشند و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 262 نفر برآورد شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها ازنرم افزار لیزرل استفاده شده است.یافته های تحقیق: بین هوش معنوی و تاب آوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین میان مولفه های هوشمعنوی (تفکر کلی بعد اعتقادی، توانایی مقابله و تعامل با مشکلات، پرداختن به سجایای اخلاقی و خوداگاهی و عشق وعلاقه) با تاب آوری رابطه معناداری وجود دارد. همچنین ضرایب مسیر مابین مولفه های هوش معنوی و متغییر تابآوری، میزان اثرگذاری این متغییرها بر تاب آوری را نشان داد.نتیجه گیری: در تبیین نتایج تحقیق می توان گفت: باورهای معنوی و به طور کلی معنویت، هدف زندگی را برای فردروشن می کند و مایه تسلی در شرایط دردناک، تهسیل کننده و پایه ای اساسی برای مقاومت در برابر مشکلات زندگیبشر در عصر حاضر است.

کلمات کلیدی:
هوش معنوی، سلامت روان، تاب آوری، نیروی های مسلح جمهوری اسلامی ایران، سازمان عقیدتی سیاسی ناجا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/393750/