CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی آموزشی درس فارسی بر اساس الگوی یادگیری اکتشافی و بررسی تأثیر آن بر پیشرفت درسی کودکان با اختلال خواندن و هجی کردن

عنوان مقاله: طراحی آموزشی درس فارسی بر اساس الگوی یادگیری اکتشافی و بررسی تأثیر آن بر پیشرفت درسی کودکان با اختلال خواندن و هجی کردن
شناسه ملی مقاله: EPSCONF02_0799
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

طیبه آسوده - کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی ،(دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،کرمانشاه ، ایران)
محمدعلی آسوده - کارشناس ارشدجامعه شناسی ،(دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،کرمانشاه ، ایران)
لیلا آسوده - لیسانس دینی و عربی ، دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرمانشاه
حجت الله رحیمی داربید - کارشناس ارشد جامعه شناسی

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش طراحی آموزشی درس فارسی بر اساس الگوی یادگیری اکتشافی و بررسی تأثیر آن بر پیشرفت درسیکودکان با اختلال خواندن و هجی کردن بود. روش پژوهش شبه آزمایشی و جامعه مورد بررسی در این پژوهش شامل کلیهدانش آموزان پسر نارساخوان در مقطع سوم ابتدایی در سال تحصیلی 91-1390 شهرستان جوانرود، هستند که حجم این جامعه 70 نفر می باشند. روش نمونه گیری به این صورت بود که ابتدا فهرستی از تمامی دانشآموزان ارجاع داده شده به مرکزاختلال یادگیری که به عنوان نارساخوان تشخیص داده شده بودند تهیه شد. سپس از میان آنها 40 نفر به صورت تصادفیانتخاب شد. در مرحله بعد این افراد به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند هر گروه شامل 20 نفر(20 نفر گروه آزمایش، 20 نفر گروه کنترل) بود. پس از انتخاب طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل، گروه آزمایش در معرض متغیر مستقل که طراحی آموزشی درس فارسی بر اساس الگوی یادگیری اکتشافی می باشد قرار می گیرند. و گروهکنترل به روش معمول در مدارس آموزش می بیند. داده های بدست آمده از پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از تحلیلکوواریانس و نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، یافته ها نشان داد گروه آزمایش در آزمون خواندن در مشکلات: زبان و تکلم، ضعف ادراک شنوایی، ضعف ادراک بینایی، درک کلمات و درک متن (در سطح P<0/01) عملکرد بهتری نسبت به گروه کنترل دارند. نتیجه گیری: طراحی آموزشی درس فارسی بر اساس الگوی یادگیری اکتشافی بر پیشرفت درسی کودکان با اختلال خواندن و هجیکردن تأثیر دارد.

کلمات کلیدی:
طراحی آموزشی، یادگیری اکتشافی، پیشرفت درسی، اختلال خواندن، هجیکردن، کودکان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/394924/