CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر دینداری اسلامی بر رفتار شهروندی سازمانی بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی (مطالعه موردی: ادارات ثبت اسناد و املاک استان چهارمحال و بختیاری)

عنوان مقاله: بررسی تأثیر دینداری اسلامی بر رفتار شهروندی سازمانی بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی (مطالعه موردی: ادارات ثبت اسناد و املاک استان چهارمحال و بختیاری)
شناسه ملی مقاله: NCTMH01_408
منتشر شده در کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا مولایی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، اصفهان، ایران.
زهره آقابابایی دهاقانی - استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
گرچه در مورد مفهوم رفتار شهروندی سازمانی و رابطه آن با سایر متغیرها، پژوهش های متعددی انجام گرفته است، لکن دینداری به عنوان عاملی اثرگذار بر رفتار فردی، اجتماعی و به تبع آن رفتار سازمانی، طی سالهای اخیر در ادبیات سازمان و مدیریت مطرح شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه دینداری اسلامی و رفتار شهروندی سازمانی انجام گرفته است. بر این اساس ضمن مرور ادبیات نظری، متغیرهای مربوط و مقیاس سنجش آن ها، چارچوب کلی مطالعه شکل گرفت . روش این پژوهش زمینه یابی (پیمایشی) از نوع همبستگی، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد شده رفتار شهروندی سازمانی و دینداری محقق ساخته که روایی آن بر اساس آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفته است، میباشد. نتایج حاصل از ضرایب همبستگی حاکی از وجود رابطه معنادار p<0/01 میان ابعاد دینداری اسلامی (اعتقادی، اخلاقی و رفتاری) و ابعاد رفتار شهروندی سازمانی (نوع دوستی، وجدان، جوانمردی، رفتار مدنی، ادب و ملاحظه) در بین کارکنان ادارات ثبت اسناد و املاک استان چهارمحال و بختیاری است. با توجه به تأثیر بالای بعد رفتاری دینداری بر رفتار شهروندی سازمانی پیشنهاد میگردد، مدیران نسبت به تقویت بعد رفتاری کارکنان اهتمام نمایند.

کلمات کلیدی:
دینداری، رفتار شهروند سازمانی، جوانمردی، رفتار مدنی، اعتقاد، اخلاق

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/399131/