CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تقویت هویت دینی– ملی دانش آموزان با تأکید بر آموزش علوم تجربی با استناد بر اهداف سند تحول بنیادین (محور تعلیم و تربیت اسلامی)

عنوان مقاله: تقویت هویت دینی– ملی دانش آموزان با تأکید بر آموزش علوم تجربی با استناد بر اهداف سند تحول بنیادین (محور تعلیم و تربیت اسلامی)
شناسه ملی مقاله: SEPP01_097
منتشر شده در کنفرانس ملی روانشناسی علوم تربیتی و اجتماعی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سکینه داوری - دبیر علوم تجربی آموزش و پرورش خراسان رضوی، شهرستان سبزوار
فاطمه ایوبی - علوم تجربی آموزش و پرورش خراسان رضوی ، شهرستان سبزوار
منیر بازقندی - علوم تجربی آموزش و پرورش خراسان رضوی ، شهرستان سبزوار

خلاصه مقاله:
نظام های آموزش و پرورش در هر کشور بر اساس ایدئولوژی و دیدگاه هایی که دارند اقدام به تعلیم و تربیتمتربیان خود می نمایند. اهداف تعلیم و تربیت از خصلت های جاودانی انسان است که از حقیقت وجودی انسانمنشأ می گیرد. هدف اسلام از تعلیم و تعلم بسترسازی جامعه ای توحیدی است که نیل به شیوه ای از زندگیزاهدانه باشد که بتواند فضایل معنوی و اخلاقی را تعالی بخشد. یادگیری علوم، حاصل تعامل پویا و پیوستهوجوه روان شناختی و شخصی یادگیری؛ زیست بوم اجتماعی؛ خرده فرهنگ خانواده، اجتماع محلی و مدرسه؛فرهنگ ملی و خرده فرهنگ علم و علوم مدرسه ای و ایدئولوژی مذهبی می باشد. از آن جایی که هیچ علمی فارغاز پارادیم و پیش فرض های معرفت شناختی، هستی شناختی، متافیزیکی و ایدئولوژیکی وجود ندارد؛ بنابراینهرگونه اندیشه ی مادی گرایانه و سکولار در دوران تحصیلی، می تواند موجبات بحران هویتی در دانش آموزان وجامعه را موجب شود. بنابر اهمیت موضوع و تغییر و تحولات پیش بینی شده در نظام آموزش و پرورش، نیاز بهتدوین اهداف جدید برای آموزش علوم تجربی در سند تحول منظور شده است. اهدافی که علاوه بر کسبمهارت ها به علایق و تغییر نگرش ها اهتمام خاص دارد تا دانش آموزان در سایه ی پیامدها به تعالی شخصیتی وشهروندی خود برسند.

کلمات کلیدی:
علوم تجربی، دیدگاه فلسفی، تربیت دینی، پیامد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/399367/