CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آسیب شناسی کالبدی بافتهای تاریخی شهردر برابر بزه سرقت با تاکید بر شاخص دسترسیها و نوع کاربریها(مطالعه موردی:بازار سنتی زنجان)

عنوان مقاله: آسیب شناسی کالبدی بافتهای تاریخی شهردر برابر بزه سرقت با تاکید بر شاخص دسترسیها و نوع کاربریها(مطالعه موردی:بازار سنتی زنجان)
شناسه ملی مقاله: LSOS01_158
منتشر شده در همایش ملی سبک زندگی،نظم و امنیت در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

تقی حیدری - دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا؛ دانشگاه خوارزمی؛ تهران
محمدعلی احمدی یگانه - کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری ؛دانشگاه پیام نور تهران، ایران
محسن کلانتری - دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران؛ایران

خلاصه مقاله:
مجرمان در ارتکاب جرم اغلب دست به انتخاب های منطقی می زنند و به دنبال ساده ترین،کم خطرترین ومناسبترین فرصتها وشرایط مکانی وزمانی برای ارتکاب جرم هستند.لذا برای جلوگیری از وقوع جرائم شهری می بایست به مکانهایی با امکان دسترسی سریع مجرمین (وهمچنین امکان خروج سریع) توجه کافی شود؛چرا که این مکانها عامل مهمی در وقوع جرائم هستند. رویکرد سپتد به عنوان یکی از موثرترین راههای حل این مسئله می تواند به تغییرشرایط و ویژگیهای موجود؛ احیا و طراحی مجدد فضاها پرداخته و از طرفی موانع وشرایط بازدارنده ای را نیزبرای بزهکاری ایجاد بکند. پژوهش حاضر که با عنوان آسیب شناسی کالبدی بازارسنتی زنجان وتاثیرآن در وقوع بزهکاری سرقت با تاکید بر شاخص دسترسی وکاربریها می باشد؛ سعی دارد برای کنترل و پیشگیری از بزه سرقت در بازار شهر زنجان با رویکردی علمی برای کاهش میزان جرم سرقت اقدام نماید. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی و از نوع کاربردی است. روش گردآوری داده ها و اطلاعات دراین پژوهش؛ روش کتابخانهای و میدانی است و درتجزیه وتحلیل دادهها و اطلاعات ازنرم افزارهای گرافیکی چونARCGIS استفاده خواهد شد. نتایج این پژوهش می تواند بویژه برای مسئولان نیروی انتظامی استان زنجان و واحدهای تابعه آن کاربرد داشته باشد.

کلمات کلیدی:
آسیب شناسی کالبدی؛ شاخص دسترسی ؛ بازار سنتی زنجان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/400126/