رابطه بهرهمندی از شبکه های اجتماعی و ارزشهای فرهنگی- اجتماعی دانشجویان (نمونه موردی: دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 805

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HIDDEN06_009

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

Abstract:

شبکه های مجازی به عنوان یکی از جدیدترین فناوری در زمینه ارتباطات جمعی، ارائه دهندگان فضای جهانی در حوزه های متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند که به کاربران برای حفظ روابط اجتماعی موجود، پیدا کردن دوست جدید، تغییر و تکامل سایت ها و شرکت و سهیم شدن در تجربه ها کمک می کنند و زمینه عضویت، فعالیت و مشارکت هدفمند کاربران را فراهم می آورند. یکی از تأثیراتی که شبکه های اجتماعی بر کاربران می گذارند تغییر در نگرش آنان به مسائل اجتماعی و ارزشهای اجتماعی- فرهنگی آنان است. در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه به بررسی تأثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر ارشهای فرهنگی-اجتماعی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی پرداخته شده است. جامعه آماری 1260 نفر بوده که نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران 293 نفر انتخاب شد و برای پرهیز از خطای ناشی از پرسشنامه های ناقص 300 نفر مورد پرسش قرار گرفتند که نهایتاً کل 300 نفر در ارزیابی لحاظ شدند. نتایج توصیفی نشان می دهد که ضریب نفوذ شبکه های اجتماعی بین دانشجویان حدود 79درصد است و حضور دختران و پسران دانشجو در شبکه های اجتماعی تقریباً یکسان است. نتایج تحلیلی نشان می دهد که همبستگی ضعیفی بین تنوع اهداف در استفاده از شبکه های اجتماعی، دایره دوستان و تنوع فعالیت های افراد با متغیرهای وابسته (فردگرایی، نگرش به رابطه با جنس مخالف، پایبندی به باورهای دینی) وجود دارد. نبود همبستگی قوی بین استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان متغیر مستقل با ارزشهای فرهنگی به عنوان متغیر وابسته مؤید نظریه انگلهارت مبنی بر موقتی بودن تفاوت های ارزشی فرهنگی - اجتماعی محیط دانشجویی است. و انتظار می رود دانشجویان با خروج از دانشگاه به ارزشهای محیط اجتماعی خود بیشتر نزدیک شودند

Keywords:

شبکه های اجتماعی مجازی , ارزشهای فرهنگی – اجتماعی , تغییرات ارزشی

Authors

محسن معروفی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی رفاه اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

اسعد خانی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی رفاه اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

کاوه قادری بگه جان

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اگبرن و نیم کف(1342) زمینه جامعه شناسی ترجمه شادروان ارج، ...
  • شهابی، محمود و بیات، قدسی (1391) اهداف و انگیزه های ... [مقاله ژورنالی]
  • صدیق بنای، هلن (1387) آشنایی با شبکه های اجتماعی، مرکز ...
  • Dong, Qingwen; Yun Wu and Xiaoting Gu (2011). The Impact ...
  • .Hofstede G.(1997) Culture and organization: Software of the mind. New ...
  • نمایش کامل مراجع