ارتباط میزان پذیرش بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه در اورژانس بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) با غلظت روزانه آلاینده های هوای شهر تهران طی سال های 1382 لغایت 1385

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,508

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEM02_015

تاریخ نمایه سازی: 18 آبان 1386

Abstract:

بسیاری از جوامع مواردی از بحران های آلودگی هوا که باعث خطراتی شده باشد را داشته اند. شهر تهران نیز به عنوان یکی از آلوده ترین شهر های جهان از این امر مثتثنی نیست. وجود یک یا چند آلاینده در هوا با یک غلظت مشخصی و در یک دوره زمانی مشخص می تواند باعث اثرات سوء در سلامت انسان و حیوانات و ساختمان ها گذاشته زندگی روزمره ما را مختل می نماید. تعداد مواد آلاینده بسیار زیاد است اما برخی از آلاینده های مهم که اثرات شدیدی روی ریه ها و راه های هوایی دارند در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند. روش انجام کار: در این طالعه طبق پرونده های بیماران مراجعه کننده به اورژانس ، میزان پذیرش بیماران با حمله حاد وخامت بیماری انسدادی مزمن ریوی به اورژانس حضرت رسول اکرم (ص) به صورت مقطعی و گذشته نگر طی فاصله فروردین 1382 تا فروردین 1385 که با میزان غلظت پنج آلاینده مهم شهر تهران (دی اکسید گوگرد، ازن، دی اکسید نیترون، منواکسید کربن و ذرات معلق) مقایسه کرده، ارتباط بین آنها را توسط آزمونهای آماری بررسی کردیم. در برخی آنالیزها روزهای سال واحد آنالیز بوده است. بحث و نتایج: در این مطالعه تعداد 1658 بیمار ، وارد مطالعه شدند که تعداد 877 نفر معادل 2/53 درصد مرد و 771 نفر معادل 5/46 درصد آنها زن بودند. بر اساس آزمون های به عمل آمده بین افزایش غلظت گاز منواکسید گوگرد و ذرات معلق و میزان پذیرش بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی به اورژانس حضرت رسول اکرم (ص) ارتباط معنی داری وجود داشته است. به طوریکه P-value برای هر یک از گازها به ترتیب 031/0 ،008/0، 001/0 محاسبه گردید. در تست مقایسه ای بین گازها به این نتیجه رسیدیم که میزان تاثیر ذرات معلق بیش از دی اکسید کربن و بیش از منواکسید کربن می باشد. از طرفی این آلاینده ها تاثیرات تجمعی داشته به طوری که هر یک اثرات دیگری را تشدید می کند.

Authors

علی بیداری

عضو هیات علمی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران

حسن امیری

عضو هیات علمی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تبریز