Comparison ofeffectiveness of morphine with mixture of morphine and promethazine to control of benign sever headaches in emergency department

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,728

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEM02_082

تاریخ نمایه سازی: 18 آبان 1386

Abstract:

سردرد یکی از شایع ترین مراجعه به اورژانس می باشد و در مقالات مختلف حداقل 3% موارد مراجعه به اورژانس را تشکیل می دهد . از این افراد 5% دارای علل زمینه ای مهم هستند و مابقی شامل سردردهای خوش خیم می باشد . لذا تجویز دارویی که بتواند به وجود کاهش درد و رضایت این بیماران باشد ضروری است. در حال حاضر با توجه به وجود تعداد کمی داروی تزریقی تسکین دهنده و در دسترس و نیز عوارض دوزهای زیاد از یک دارو ، در این مطالعه که بر روش کارآزمایی بالینی و دوسویه کور صورت گرفته سعی شده تا با کاربد ترکیبی از داروهای موجود با دوز کم شامل مرفین و پرومتازین و مقایسه آن با تجویز مرفین به تنهایی در این زیمنه تحقیق بیشتری انجام دهیم. بدین ترتیب تعدادی بیمار مبتلا به سردرد متوسط تا شدید (PSS or pain scale score>or=5) انتخاب و گروهی که دارای معیارهای حذف (سردرهای خطرناک) بودند از آنها کسر شدند و نهایتا 105بیمار شامل 63 نفر زن (60%) و 42 نفر مرد (40%) وارد مطالعه شدند. سپس بیماران بطور تصادفی به دو گروه 1 (50 نفر) و 2 (55 نفر ) تقسیم شدند که گروه 1 یا کنترل داروی مرفین 1 میلیگرم و گوره 2 داروی مرفین 5 میلیگرم + پرومتازین 258 میلیگرم هر دو به صورت داخل عضلاتی و در یک تزریق در ناحیه گلوتئال دریافت کردند. پس از یکساعت مجددا PSS بیماران اندازه گیری شد. با استفاده از روشهای آماری تغییرات میانگین PSS قبل و بعد از دریافت دارو در دو گروه مقایسه شد که تغییرات میانگین PSS بصورت 2،14 +-4،2000 در گروه 1 و در مقایسه با 1،26 +- 5،6545 در گروه 2 و P=0.00 بنابراین می توان نتیجه گرفت که گروهی که مخلوط مرفین و پرومتازین را با دوز کمتری دریافت نموده ، پاسخ به درمان بهتری از نظر آماری پس از یکساعت داشته اند.(P value<0.05).

Authors

جواد حاذقی

رزیدنت طب اورژانس – بیمارستان رسول اکرم (ص)تهران

حسین شاکر

هیات علمی طب اورژانس – بیمارستان رسول اکرم (ص) – تهران

محسن عباسی

هیات علمی طب اورژانس – بیمارستان رسول اکرم (ص) – تهران

علی حاذقی

رزیدنت اطفال – بیمارستان امام علی – زاهدان