CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و ارزیابی پایداری اجتماعی در محله نمونه موردی (مطالعه تطبیقی محلات ورزندان و چمران در شهرستان الیگودرز)

عنوان مقاله: بررسی و ارزیابی پایداری اجتماعی در محله نمونه موردی (مطالعه تطبیقی محلات ورزندان و چمران در شهرستان الیگودرز)
شناسه ملی مقاله: DEVELOPMENT02_161
منتشر شده در دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمحمدرضا موسوی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری و مربی سازمان فنی حرفه ای.

خلاصه مقاله:
محله نمادپایداری سکونت است.روابط همسایگی و پیوندهای محلی، مبنا و اساس مشارکت اجتماعی در سکونتگاههای انسانی است.پایداری محله های مسکونی به پایداری اجتمایی، اقتصادی، زیست محیطی و مدیریتی بستگی دارد .نقش پایداری اجتماعی در طراحی محله پایدار از جمله مهمترین موضویات بحث برانگیز در دوران معاصرمحسوب میشود. پایداری اجتمایی ناشی از اقداماتی در زمینه موضوعات کلیدی که شامل عرصه های اجتماعی افراد و جوامع برای ظرفیت سازی و توسعه مهارتها برای رفع نابرابری های زیست محیطی و فضایی می شود. در این تعریف پایداری اجتماعی با اصولی همچون عدالت و سلامت با مسائل در حال ظهور در مورد مشارکت، نیازها، سرمایه های اجتماعی، اقتصاد. محیط زیست و اخیراً با مفاهیمی مثل شادی، رفاه و کیفیت زندگی در ارتباط است. توسعه پایدار در صورتی تحقق می یابد که همپوشی بین لایه های اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد گردد (پورطاهری و همکاران،1388).در مورد عوامل تاثیر گذار و شاخص های پایداری اجتماعی یک محله می توان مواردی از قبیل صمیمیت،حس تعلق،رضایت از مسکن،امنیت،مشارکت جمعی را در مواردی از قبیل ورودی محله،میدان های محلی،کوچه ها، ،لبه های آب را بررسی نمود. در این راستا، تحقیق حاضر به ارزیابی پایداری اجتماعی بین دو محله ورزندان و چمران در شهرستان الیگودرز پرداخته است و روش تحقیق به صورت مطالعات میدانی و کتابخانه ای می باشد.با توجه به مطالعات انجام شده در دو محله با شرایط یکسان و بررسی عوامل پایداری اجتماعی در این دو محله دریافتیم که محله ورزندان که از محله های قدیمی شهرستان می باشد یک محله پایدار و محله چمران یک محله ناپایدار محسوب می شود.

کلمات کلیدی:
پایداری اجتماعی ، توسعه پایدار ، محله ، شهر الیگودرز ، روابط همسایگی ،

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/408114/