بافت های تاریخی دوره ی تیموری (تاکید بر مدرسه غیاثیه)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 913

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AAUC01_188

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

Abstract:

این پژوهش عبارت است از توصیف و تحلیل بافت های تاریخی دوره ی تیموری(تاکید بر مدرسه غیاثیه)، که بر پایه مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی گدآوری گردیده است. بیشتر تحقیقاتی که تاکنون در زمینه معماری دوره ی تیموری انجام شده است، به همهی بناهای این دوره از جمله مدرسه غیاثیه نپرداخته اند و شرح و معرفی که از آثار ارائه شده، به صورت مختصر انجام شده است. در این پژوهش سعی شده است ضمن اشاره به ویژگی های معماری دوره ی تیموری به بررسی بنای مدرسه غیاثیه خرگرد پرداخته شود. هدف از این پژوهش پاسخگویی به این سوالات است:معماری تیموری از چه عنصری نشات گرفت و آیا معماری این دوره مستقل از دوره های پیش است؟مشخصه اصلی معماری دوره ی تیموری که آثاار ایان دوره را از دوره های دیگر متمایز می سازد چیست؟خصوصیات معماری و تزئینات مدرسه غیاثیه چگونه است؟دوران حکومت تیموریان کاه از سال 772 ق تا 912 ق به طول انجامید، یکی از درخشان ترین ادوار تمدن اسلامی و دوران اعتلای هنر و معماری است. در این دوره، معماری از نظر عظمت و شکوه وغنای تزئینات به شکوفایی کم سابقه ای دست یافت. از جمله ی بناهای باشکوه این دوره می توان از مدرسه غیاثیه خرگرد یاد کرد

Authors

الهه ابراهیمی

دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالله همتی گلیان

دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • [ویلبر، دونالد نیوتن، گلمبک، لیزا، 1374، معماری تیموری در ایران ...
  • امامی، نصرالله، 1375، فرهنگ و میراث فرهنگی/ نگاهی به هنرهای ...
  • پوپ، آرتور اپهام، 1365، معماری ایران، ترجمه کرامت الله افسر، ...
  • ویلبر، دونالد، 1387، «قوام الدین شیرازی(معماری دوره ی تیموریان)»، ترجمه ...
  • [ء] یاوری، صفحه154؛ پوپ، آ، 1370، معماری ایران، ترجمه غلام ...
  • ویلبر، 1374، صفحه 50؛ ویلبر، 1387، صفحه 81؛ زمرشیدی، حسین، ...
  • نمایش کامل مراجع