بررسی خواص فیزیکی نانو حسگر اکسید آهن برای شناسایی گاز آمونیاک

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 614

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AREBS01_112

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

Abstract:

نشت مواد سمی و خطرناک در صنایع فرآیندی و شیمیایی همواره یکی از عوامل تهدید کننده افراد شاغل و ساکنین اطراف این صنایع و همچنین آسیب به محیط زیست بوده است. از مهمترین مواد خطرناک موجود در این صنایع می توان به آمونیاک اشاره کرد. غلظتهای 200 آمونیاک برای انسان خطرناک بوده و بدلیل شرایط خاص نگهداری و ذخیره آن در مخازن بزرگ واحدهای تولید اوره ppm بالای و کود شیمیایی ، نشت این گاز همواره خطر مرگ ده ها نفر را به دنبال داشته است.گرچه در صنایع شیمیایی تمهیدات ویژه ای جهت پیشگیری از نشت مواد و وقوع این چنین حوادثی در نظر گرفته می شود ، اما اغلب بدلیل خطاهای انسانی در زمان کنترل واحد و یا بروز اشکالات فرآیندی در حین تعمیرات ، باعث بروز نشتی می گردد. از اینرو در این مقاله به بررسی و ساخت سنسور گاز آمونیاک می پردازیم. در ساخت حسگرها، حساسیت، قدرت انتخاب و زمان پاسخگویی سه کمیت قابل توجه اند. امروزه نانوتکنولوژی توانسته کمیت های اول و سوم را بطور قابل توجهی بهبود بخشد؛ در صورتیکه قدرت انتخاب وابسته به ساختار است و انتخاب صحیح ماده سازنده حسگر در این مورد بسیار حائز اهمیت است. باتوجه به هزینه بر بودن تولید نانوحسگرها و همچنین عدم کنترل فرآیند تولید، ما روش استفاده از نانوحفره های آلومینای آندایز شده را برای تولید نانو حسگرها ارائه می کنیم. در این روش، نانوحفره هایی را در اکسید آلومینیوم بوسیله آندایزاسیون بوجود آورده و سپس با استفاده از این نانوحفره ها و اکسید آهن، به روش الکتروانباشت شیمیایی به تولیدمی باشد، می پردازیم. در نهایت با استفاده از میکروسکوپ الکترونی از نانو NH نانوحسگری که دارای حساسیت بالایی به گازهای حسگر تولید شده تصویر برداری می کنیم.

Authors

سارا محمدی بیلانکوهی

مربی، گروه فیزیک، دانشگاه پیام نور،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • C. Kumar. Nanomaterias for Biosensors, Wiley-VCH, Weinheim. (2007). ...
  • S. Shingubara, O. Okino, H. Sakaue, T. Takahagi. Ordered two ...
  • J. Choi, H. Hofmeister, U. Gosele, Highly ordered mono crystalline ...
  • A. Sarkar, J. Khan, G. G. Basumallick. Nanowires: properties, applications ...
  • H. Masuda, K. Fukuda, "Ordered Metal Nanohole Arrays Made by ...
  • L. Menon, S. B andyopadhyay, H. Nalw. Synthesis of nanowires ...
  • نمایش کامل مراجع