CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تأثیر کیتوزان بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، ترکیبات فنل کل، قندهای محلول و پرولین در ریشه گیاه ریحان (Ocimumbasilicum)

عنوان مقاله: تأثیر کیتوزان بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، ترکیبات فنل کل، قندهای محلول و پرولین در ریشه گیاه ریحان (Ocimumbasilicum)
شناسه ملی مقاله: ICARA01_059
منتشر شده در همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

صالحه نادری - کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
براتعلی فاخری - کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
صدیقه اسمعیل زاده بهابادی - کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
مهران جهانتیغ - کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

خلاصه مقاله:
ریحان (Ocimumbasilicum) گیاه دارویی از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که دارای ترکیبات حلقوی و اسانس بوده و خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی دارد. از گذشته های دور ریحان در درمان بیماریهای سردرد، سرفه، اسهال،تب، التهاب گلو و درد معده در ایران استفاده شده است. کیتوزان از ترکیبات اصلی دیواره سلولی بسیاری از گونه هایقارچی است که به عنوان الیسیتور زیستی برای بهبود بخشیدن بیوسنتز متابولیت های ثانوی استفاده می شود. در این پژوهش، اثر کیتوزان بر ،عالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT) و اسکوربات پراکسیداز (APX)، ترکیبات فنل کل، کربوهیدرات و پرولین مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور گیاه ریحان در مرحله پیش گلدهی با غلظت 2 گرم در لیتر کیتوزان تیمار شد و سپس در زمان های 1، 2، 3 و 5 روز بعد از اعمال تیمار کیتوزان برداشت شدند. نتایج نشان داد فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (APX)، ترکیبات فنل کل، کربوهیدرات و پرولین در مراحل مختلف برداشت در ریشه نسبت به شاهد افزایش معنی داری نشان داد، بنابراین کیتوزان به عنوان الیسیتورزیستی باعث ا،زایش ،عالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (APX)، ترکیبات فنل کل، کربوهیدرات و پرولین ریشه در مراحل مختلف برداشت گیاه ریحان می باشد.هدف از این تحقیق بررسی اثار کیتوزان بر میزان فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدان از جمله کاتالاز (CAT)، آسکوربات پراکسیداز (APX)، میزان ترکیبات فنل، میزان کربوهیدرات و پرولین ریشه گیاه ریحان می باشد.

کلمات کلیدی:
آنزیم های آنتی اکسیدان، ترکیبات فنلی، ریحان و صفات فیزیولوژیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/414848/