اثر کم آبیاری بر عملکرد، درصد روغن و ویژگی های کمی میوه زیتون رقم زرد

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 600

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICARA01_597

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

Abstract:

روش کم ابیاری تنظیم شده (RDI) زمانی که منابع آب قابل دسترس محدود باشد جهت کاهش خسارت به محصول توصیه شده است. در این پژوهش، اثر رژیم های مختلف آبیاری از زمان تشکیل میوه تا مرحله رسیدن میوه زیتون بررسی شد. تیمارها شامل 1-تأمین 100% نیاز آبی گیاه (100ETc)، 2-کم آبیاری تنظیم شده ی نوع اول (RDI1)، (تأمین 100% نیاز آبی گیاه از مرحله تشکیل میوه تا شروع رسیدن میوه و 50% نیاز آبی گیاه از مرحله شروع رسیدن میوه تا مرحله برداشت)، 3- کم آبیاری تنظیم شده ی نوع دوم (RDI2)، (تأمین 100% نیاز آبی گیاه از مرحله تشکیل میوه تا سخت شدن هسته و 50% نیاز آبی گیاه از مرحله سخت شدن هسته تا برداشت میوه)، 4- کم آبیاری تنظیم شده ی نوع سوم (RDI3)، (تأمین 100% نیاز آبی گیاه در مرحله تشکیل میوه تا سخت شدن هسته و از آغاز شروع رسیدن میوه تا مرحله برداشت و 50% نیاز آبی گیاه از مرحله سخت شدن هسته تا شروع رسیدن میوه) و 5-بدون آبیاری از مرحله تشکیل میوه تا برداشت آن (Rain-fed) بودند. نتایج نشان داد اختلاف بین تیمارهای RDII, 100ETc و RDI3 از نظر عملکرد معنی دار نشد. اما تیمار RDI3 بالاترین میزان عملکرد را در مقایسه با تیمار RDI2، RDI1 و RDI3 از نظر عملکرد معنی دار نشد، اما تیمار RDI3 بالاترین میزان عملکرد را در مقایسه با تیمار RDI2 و Rain-fed نشان داد. طول، قطر، وزن و میزان گوشت میوه های تیمارهای کم آبیاری و آبیاری کامل (100ETc)، اختلاف معنی داری با هم نداشتند. اما این تیمارها با Rain-fed اختلاف معنی دار داشتند. درصد روغن میوه زیتون بین تیمار آبیاری کامل، کم آبیاری ها و نیز تیمار دیم معنی دار نشد. در مجموع، نتایج نشان داد اعمال تیمار کم آبیاری در مرحله سخت شدن هسته توانست ضمن صرفه جویی در مصرف آب، مانع کاهش عملکرد و خصوصیات کمی میوه زیتون شده، ضمن آنکه تأثیر منفی بر درصد روغن نیز نداشته است.

Authors

رویا نظامیوند چگینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میوه کاری، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

محمود قاسم نژاد

دانشیار عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

محمدحسن بیگلوئی

استادیار عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • OnApplied Reserch in Agriculfure خرداد June 2015 - 1394 ...
  • Iniesta, F., Testi, L, Orgaz, F and Villalobos, F. J. ...
  • Caruso, G., Gucci, R., Urbani, S., Esposto, S., Taticchi, A., ...
  • Motiva, M. J., Tova, M. J., Romero, M. P., Alegre, ...
  • Goldhamer, D. A. (1999). Regulated deficit irigation for California canning ...
  • نمایش کامل مراجع