CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی توان اکولوژیک کاربری کشاورزی و مرتعداری حوزه آبخیز سنگ بست شهرستان مشهد با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)

عنوان مقاله: ارزیابی توان اکولوژیک کاربری کشاورزی و مرتعداری حوزه آبخیز سنگ بست شهرستان مشهد با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)
شناسه ملی مقاله: NACONF03_052
منتشر شده در سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی زارع خورمیزی - دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه یزد
علی اکبر کریمیان - استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
تعیین توان اراضی به منظور استفاده بهینه از سرزمین و جلوگیری از تخریب در اثر استفاده نامناسب از اراضی گامی مؤثر در راهبرد توسعه پایدار است. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطالعه به ارزیابی توان حوزه آبخیز سنگ بست برای کاربری کشاورزی و مرتعداری در هفت طبقه پرداخته شد. نتایج نشان داد1/6 درصد حوضه دارای توان طبقه 2 (توان کشاورزی متوسط) و 26 درصد ازحوضه دارای توان طبقه 3 ( کشاورزی و دیم با بازده پایین) می باشد. همچنین هیچ قسمت از منطقه مورد مطالعه دارای توان بالا برای کشاورزی (طبقه 1) و توان بالا برای مرتعداری و دیم کاری(طبقه 4) نیست. 26/6 درصد حوضه دارای توان طبقه 5 (مرتعداری توان متوسط) و 18/4 درصد دارای توان طبقه 6 (مرتعداری توان پایین) می باشد 7/4 درصد سطح حوزه دارای فرسایش شدید است که نیازمند حفاظت میباشد(طبقه 7). همچنین نتایج مقایسه نقشه کاربریفعلی اراضی با نقشه توان اکولوژیک منطقه برای کاربریهای کشاورزی و مرتعداری نشان میدهد در حال حاضر استفاده ازاراضی این حوضه برای کشت دیم متناسب با توان سرزمین در این منطقه نیست و سطح وسیعتری را نسبت به تواناکولوژیک شامل شده است که باعث افزایش شدت فرسایش در منطقه شده است.

کلمات کلیدی:
توان اکولوژیک، کاربری کشاورزی، کاربری مرتعداری، سنگ بستGIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/416593/