ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای کشت سیب زمینی در دشت ماهان- جوپار (استان کرمان)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 735

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NFBAS01_176

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

Abstract:

ارزیابی تنا سب ارا ضی جهت تعیین سازگاری اراضی برای یک نوع خاص از انواع استفاده به کار برده می شود. در این تحقیقتناسب اراضی به صورت کیفی در خاکهای د شت ماهان – جوپار برای محصول سیب زمینی با استفاده از روش پارامتریکشامل دو روش استوری و ریشه دوم انجام شد. با استفاده از نقشه های توپوگرافی و بازدیدهای صحرایی 9 مزرعه که شامل کلیهالگوهای کشت مورد استفاده در منطقه باشد، انتخاب شد و در هر مزرعه یک پروفیل حفر گردید. براساس نتایج آزمایشگاهی وخصوصیات ظاهری افق ها، خاک ها در دو رده Aridisols و Entisols طبقه بندی شودند. خاک های مذکور در 2 واحدفیزیوگرافی د شت های دامنه ای، مخروط افکنه قرار دارند. اقلیم منطقه برای سیب زمینی خیلی منا سب و درکلاس تنا سب (S(1قرار دارد. با توجه به محدودیت های موجود، دامنه تغییرات کلاسها برای این محصول در منطقه مطالعاتی از نسبتاً مناسب((S(1) تا نامناسب (N) می باشد. تعیین کلاس نهایی بستگی به محدودیت های خاکی از جمله سنگریزه، پستی بلندی، آهک، وبافت خاک دارد. همچنین روش ریشه دوم کلاس های تناسب منطبق تری با شرایط فعلی نشان داد.

Authors

ویدا خاندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمدهادی فرپور

دانشیار گروه عفوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :