ابداع یک روش ابتکاری نوین جهت طراحی بهینه دریچه قطاعی با استفاده از ترکیب دو الگوریتم مهاجرت مورچگان و الگوریتم انجماد تدریجی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 509

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NSIA02_001

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

Abstract:

دریچه قطاعی یکی از مناسب ترین و اقتصادی طنین دریچه ها در سازه های هیدرولیکی می باشد، که علاوه بر سادگی در ساخت و نگهداری بهره برداری از آن نیز با نیروی متوسط میسر می گردد که به عنوان دریچه های کنترل و تنظیم دبی در سد ها ، تاج سرریز ها، سازه های تنظیم سطح آب، آبگیرها و تونل های انتقال آب به صورت دریچه های سد 30 و تحتانی بیشتر مورد تأیید طراحان سازه های هیدرولیکی بوده است. به همین دلیل جهت خروج از روش های طراحی قدیمی و ارائه روش های جدید در طراحی بهینه این نوع از دریچه ها تهدید زیر انجام می گردد. از طرف دیگر در سال های اخیر روش هایی در علم بهینه سازی وارد شده است که با بهره گرفتن از فرایندهای طبیعی بود طبیعت جانداران با گردیده اند. که به علت عدم نیاز به انجام محاسبات سنگین سیاسی و قابلیت بهینه یابی کلی در زمینه بهینه سازی ترکیبی جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند. از جمله این روش ها می توان به الگوریتم مهاجرت مورچه ها و انجماد تدریجی اشاره نمود. در این تحقیق با یک روش ساده از ترکیب دو الگوریتم یاد شده یک الگوریتم ترکیبی جدید ابداع شده و با استفاده از نرم افزار متلب و سه الگوریتم مربوطه سه برنامه جهت طراحی بهینه دریچه قطاعی نوشته شده است. در انتها نتایج هر سه روش طراحی با یکدیگر مقایسه گردیده و مناسب ترین روش معرفی می گردد. وزن دریچه به عنوان تابع هدف در نظر گرفته شده، قیدهایی که در طی فرایند بهینه سازی کنترل می گردد عبارتند از: قید تنش و قید تغییرشکل. در انتها جهت کنترل روش یک دریچه قطاعی مربوط به یکی از سدهای کشور مورد بررسی قرار گرفته که مقایسه نتایج صحت روش ها را تأیید می نمایند.

Authors

میلاد حمدی

کارشناس ارشد مهندسی عمران سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

احسان ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :