ارزیابی و اولویت بندی شاخص های افزایش ایمنی و کاهش تصادفات جادهای بین شهری با استفاده از روش SWOT و AHP (مطالعه موردی محور ساری-قائمشهر)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,157

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TTC14_082

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

Abstract:

میزان تصادفات از جمله عوامل تعیین کننده در کیفیت راهها و عاملی در تعیین ایمنی حمل ونقلمی باشد. بسیاری از پارامترهای تاثیرگذار بر ایمنی راه میتواند در یکی از گروههای مرتبط با انسان،وسیله نقلیه، راه و محیط، باشد. هدف این مقاله، بررسی شاخص های مؤثر بر تصادفات جادهای و ارائهراهکارهای اصلاح آن برای محورهای بزرگراهی استان مازندران می باشد. در این راستا محور ساری -قائمشهر به عنوان محور مطالعاتی با توجه به تردد و تصادفات زیاد آن، انتخاب شدهاست. برای تعیینشاخصهای ایمنی 3 مرحله ارزیابی صورت گرفته است؛ 1-بازدید میدانی از وضع موجود محورمطالعاتی، 2-تحلیل آمار تصادفات موجود محور و تعیین علل تامه تصادفات و 3-تعیین مشکلاتمحور بر اساس روش SWOT و تعیین نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های موجود در محور مطالعاتی. پس از این مراحل شاخصهای ایمنی تصادفات انتخاب و راهکارهای کاهش آن ها ارائه وبوسیله روش AHP اولویت بندی شدند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شاخص های ایمنی تصادفات برای محور مطالعاتی بترتیب، بهبود توجه به جلو، افزایش کنترل سرعت مطمئنه، افزا یشایمنی عابر، اصلاحات هندسی مسیر و جلوگیری از خستگی و خواب آلودگی بوده است . از جملهراهکارهای اصلاحی می توان به افزایش فرهنگ رانندگی، بهبود علائم سطحی، ارتقاء تابلوهای اعلامسرعت لحظه ای و ...، اشاره نمود.

Keywords:

تصادفات جاده ای , ایمنی راه , روش تحلیل چند معیاره , روش سوات

Authors

علی ثباتی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل

محمد نبی پور

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل

دانیال قلی نژاد دازمیری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل و نقل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :