CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی و سنجش شاخصهای بافت فرسوده و امکان سنجی سرمایهگذاری در توسعه پایدار شهری (موردی: ناحیه یک شهرداری منطقه هشت شهر مشهد مقدس)

عنوان مقاله: ارزیابی و سنجش شاخصهای بافت فرسوده و امکان سنجی سرمایهگذاری در توسعه پایدار شهری (موردی: ناحیه یک شهرداری منطقه هشت شهر مشهد مقدس)
شناسه ملی مقاله: AUSI01_161
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین خوران - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی
رضا ناظران - فوق لیسانس عمران گرایش سازه

خلاصه مقاله:
پدیده فرسودگی بافتهای شهری، یکی از مهمترین چالشهای شهری جهان در قرن اخیر است. یکی از مهمترین عوامل فرسودگی در بافت های قدیمی و مرکزی شهرها، ناهماهنگی کالبد قدیمی با جریان فعالیت-های جدید زندگی شهری است. در این پژوهش سعی بر آن است که با انجام مطالعات و ارائه راهکارهای راهبردی، پاسخ مناسبی با رویکرد به موقعیت و پتانسیل های حاضر و در نظر گرفتن کاربری کالبدی قدیم، جهت چگونگی ارائه طرح سرمایه گذاری و ساماندهی بافت فرسوده بیابیم. محدوده مورد مطالعه در بخش مرکزی و قدیمی شهر مشهد- ناحیه یک منطقه هشت، در تقسیمات شهرداری مشهد مقدس- که به جهت گستردگی و شدت انواع بافتهای فرسوده در پهنه های اطراف حرم مقدس امام هشتم(ع) در نظر گرفته شده است. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیل است و جمع آوری اطلاعات به دو شیوه اسنادی - پیمایشی انجام گرفته است. مطالعات میدانی شامل مطالعات کالبدی - برداشت وضع موجود ابنیه و جمع آوری اطلاعات اولیه- می باشد. در ادامه ضمن بررسی مقایسه ای تحقق پذیری و مواجهه با کمبود زیر ساختهای موجود، به چالشها و ادامه فرآیند این پژوهش در دیگر نقاط فرسوده شهر تأکید شده است.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده، سوات، سرمایه گذاری، بازسازی، منطقه مرکزی مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/422100/