تقویم های زراعی راهبرد مناسب در مدیریت ریسک سرمازدگی مطالعه موردی شهرستان سبزوار

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,155

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RMIC01_028

تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1386

Abstract:

[اصل مقاله منتشر شده توسط دبیرخانه از نظر شکلها و چیدمان متن مشکل دارد.] ما در دنیای مخاطرات ریسک زندگی می کنیم، باید ریسک ها را تحلیل کنیم؛ اگر با آنها برخورد داریم باید آنها را شناسایی و در مجموع تمام ریسک ها و عواید آنها را باید ارزیابی کنیم . یکی از این ریسک ها عناصر آب و هوایی و اثرات آن در تولیدات کشاورزی است . در کشور ما هر ساله خسارات هنگفتی به خاطر محدودیتهایی همچون یخبندان و سرمازدگی گیاهان زراعی به بخش کشاورزی وارد می شود، که این امر عمدتاً به دلیل کشت یک گیاه در منطقه ای خاص با استفاده از تجربیات کوتاه مدت و با حدس و گمانه زنی همراه است، بنابراین عملیات زراعی را باید طوری برنامه ریزی نمود، تا با ش رایط اقلیمی مناطق مطابقت داشته باشد . مطالعات در این زمینه عمدتاً بر اساس پیش بینی یخبندان از دیدگاه هواشناسی است، این پژوهش با استفاده از تکنیک GIS به بررسی توزیع زمانی و مکانی وقوع یخبندان و آستانه حرارتی مورد نیاز کشت گیاه کلزا در شهرستان سبزوار پرداخته است، سپس تقویم زراعی کشت این گیاه برای مناطق مختلف شهرستان ارائه گردید، بدیهی است که استفاده از چنین تقویم های زراعی نقش مهمی در کاهش ضرر و خسارات ناشی از سرمازدگی خواهد داشت .

Authors

حامد ادب

کارشناس پژوهشی گروه تغییر اقلیم - پژوهشکده اقلیم شناسی مشهد ایران

منوچهر فرج زاده

استادیار گروه سنجش ازدور و GIS دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران

پرویز ضیائیان

استادیار گروه سنجش ازدور و GIS دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران

اسماعیل فیله کش

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :