بررسی دسترس پذیری و تحرک عناصر سنگین در رسوبات محدوده معدن زغال سنگ آق دربند (شمال شرق ایران)، با استفاده از روش استخراج ترتیبی BCR

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,125

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HYGIENE02_003

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

Abstract:

استخراج و معدنکاری زغال سنگ در بسیاری از موارد موجب آلودگی محیط زیست می شود. در این تحقیق نمونه های رسوب برداشت شده از اطراف کارخانه زغال شویی و کک پزی معدن زغال سنگ آق دربند با استفاده از روش استخراج ترتیبی فلزات سنگین ، مورد بررسی قرار گرفته اند، تا منشا این فلزات در رسوبات منطقه مشخص گردد. بر اساس نتایج حاصل از روش استخراج تدریجی مشخص گردید که از مجموع کل غلظت، عناصر آهن، کادمیوم و سرب با فاز اول یا تبادل پذیر همراه بوده و عناصر نیکل، روی و کروم با فاز چهارم یا بازمانده همراه است. با توجه به نتایج گونه سازی در نمونه های مورد بررسی می توان گفت که سه فلز آهن، کادمیوم و سرب که بیش از 60 % در محدوده زیست دسترس پذیر قرار دارند، منشا انسان زاد داشته و موجب آلودگی رسوبات شده اند. همچنین نیکل ، روی و کروم که بیشتر در بخش باقی مانده (تثبیت شده در ساختمان کانی ها) قرار دارند، منشا زمین زاد داشته و حاصل فرسایش و هوازدگی سنگ های منطقه می باشند.

Authors

فضه عدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی گروه زمین شناسی، مشهد، ایران

رحیم دبیری

استادیار، گروه زمین شناسی ، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

محمد جوانبخت

استادیار، گروه زمین شناسی ، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

مرجان بخشی مزده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی گروه زمین شناسی، مشهد، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :