بررسی آمادگی سخت افزاری مراکز درمانی در سوانح آزاد شدن مواد خطرناک ناشی ازمخاطرات طبیعی در یکی از بیمارستانهای شهر تهران

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 546

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM07_083

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

Abstract:

پژوهش حاضر با هدف بالا بردن سطح توانایی سخت افزاری مراکز درمانی و آمادگی برای مواجهه با سوانح مواد خطرناک صورت پذیرفت. روش: این مطالعه یک پژوهش توصیفی – تحلیلی و از نوع کاربردی در سال 1332 است. جامعه آماری این مطالعه، کلیهمدیران بیمارستان بود که جامعه نمونه با استفاده از روش نمونهگیری طبقهبندی شده بر اساس مدیران اداری و درمانی به تعداد 66 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازهگیری دادهها پرسشنامهای دو بخشی و چک لیست بود که روایی آن توسط اساتید تأیید و پایایی آن براساس آلفای کرونباخ، 39 درصد محاسبه گردید و دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند. یافته ها: در طرح EPP مواد خطرناک مراکز درمانی، سنجش مؤلفههای آمادگی در محور سخت افزاری شامل مؤلفههای تجهیزات PPE و سازههای رفع آلودگی، جابجایی و تخلیه اضطراری، جانمایی و کاربری فضاها مورد بررسی قرار گرفت تعیین مؤلفههای سخت افزاری اختصاصی آمادگی سوانحHAZMAT نیز از دیگر مواردی است که با بررسی استانداردهای جهانی در این پژوهش به آن پرداخته شد نتیجه گیری: برنامه جامع آمادگی سخت افزاری مراکز درمانی در سوانح مواد خطرناک را میتوان با بومیسازی استانداردهای جهانی و تعیین مؤلفههای خاص این نوع سوانح، طراحی و پیادهسازی نمود.

Keywords:

Authors

سعید گیوه چی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

محبوبه روح الهی

کارشناس ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

مهرداد نظریها

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران