مقایسه ترانسفورماتورهای نوع خشک و روغنی

Publish Year: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 11,112

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EPDC09_033

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1386

Abstract:

ترانسفورماتورهای شبکه توزیع عمدتا" از نوع ترانسفورماتورهای روغنی Oil immersed type و بعضا از نوع خشک(Dry type) می باشند تفاوت اصلی این دو نوع ترانسفورماتور در استقامت الکتریکی و حرارتی عایقهای بکار رفته در آنهاست. ترانسفورماتورهای خشک بر اساس استاندارد بین المللی 60726IEC می توانند با سیستم عایقی کلاسهایA, E, B, F, H, C طراحی و ساخته شوند . ترانسفورماتورهای خشک مورد بررسی در این مقاله دارای عایقهایی با کلاس حرارتیF و دمای ◦C 155 می باشندکه مقدار مجاز دمای متوسط سیم پیچها ◦C 140 است به بیان دیگر جهش حرارتی مجاز سیم پیچها در محیط استاندارد برابر K 100 خواهد بود .[ 1] در حالیکه عایقهای ترانسفورماتورهای روغنی با کلاس حرارتیA دمای قابل تحمل کمتری داشته و لذا مقدار مجاز دمای متوسط سیم پیجیها◦C 105 و بعبارت دیگر مقدار مجازجهش حرارتی سیم پیچهادرمحیط استاندارد ◦C[ 65 میباشد .[ 2 بدیهی است که این دو نوع ترانسفورماتور از دیدگاههای مختلف دارای مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر می باشند که از جمله مهمترین مزایای ترانسفورماتور خشک ایمن بودن آن در برابر انفجار و آتش سوزی بوده و در مقابل عدم امکان تعمیر و بازسازی سیم پیچهای رزینی. (Cast resin ) عیب آن به شمار میرود همچنین ترانسفورماتورهای خشک در صورت نصب در فضای آزاد(outdoor) معمولا" درون یک محفظه (Enclosure )قرار می گیرند که می تواند سه حالت داشته باشد: بدون تنفس ( Sealed ) یا با تنفس (totally enclosed )و یا بصورت با گردش هوا (Enclosed ) را امکانپذیر سازد. ولی برای نصب در فضای بسته(Indoor) و درصورت عدم وجود شرایط خاص نیازی به حفاظ نخواهد بودکه بصورت ( Non-enclosed ) می باشند . در این مقاله سعی شده تا بر اساس مدارک فنی برای محاسبه و طراحی ترانسفورماتورهای توزیع روغنی و خشک موجود درشرکت ایران ترانسفو[ 3] مقایسه ای از لحاظ ابعاد و اوزان بین این دو نوع ترانسفورماتور (با مشخصات و درصورت عدم وجود شرایط خاص نیازی به حفاظ نخواهد بودکه بصورت 76 IEC وبرای خشک 60726 IEC می باشد.

Authors

احمدزاده

شرکت ایران ترانسفو زنجان

علیجانیان

شرکت ایران ترانسفو زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :