CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتقال ژن های باکتریایی بیفنیل-کلرو بیفنیل دیاکسیژنز با واسطه اگروباکتریوم به گیاه شمعدانی عطری رقم عطر رز (Pelargonum graveolens L. cv. Attar Rose)

عنوان مقاله: انتقال ژن های باکتریایی بیفنیل-کلرو بیفنیل دیاکسیژنز با واسطه اگروباکتریوم به گیاه شمعدانی عطری رقم عطر رز (Pelargonum graveolens L. cv. Attar Rose)
شناسه ملی مقاله: NCER03_013
منتشر شده در سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سودابه زارع - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
ویدا چالوی - استادیار گروه باغبانی،. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مهناز کریمی - استادیار گروه باغبانی،. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
بی فنیل های پلی کلرینه شده PCBs، ترکیبات آلی کلره خاصی هستند که از ترکیب کلر با بی فنیل بوجود می آیند. تبخیر و گرد و غبار ناشی از خاک های آلوده می تواند PCBs را وارد هوا کرده و از این طریق آلودگی های هوای محل را هم باعث گردند. همین ویژگی پایداری و مقاوت به تجزیه شدن همراه با اثرات مضری که بر سلامت انسان میگذارند، سبب شد که تولید آنها از دهه 1980 میلادی متوقف شود. در حال حاضر، آلودگی آبها و خاکهای سراسر جهان به PCBs، یکی از مشکلات مهم محیط زیست به شمار میآید یکی از راه های کاهش آلودگی به PCBs انتقال و بیان ژن های باکتریایی بی فنیل دی اکسیژن از (BPDO) که دارای توانایی تجزیه ی PCBs هستند به گیاهان است. هدف پژوهش حاضر یافتن روشی برای انتقال همزمان ژنهای bph A و bph E و bph G که اجزای رمز دهنده ی آنزیم BPDO می باشند به گیاه شمعدانی عطری بود. بر اساس نتایج بدست آمده، 3 ژن bph A و bph E و bph G که در ناقل pGreen کلون شده بودند به گیاه شمعدانی عطری انتقال یافتند. تراریخت بودن گیاهچه های شمعدانی عطری با انتخاب گیاهان کاملا سبز در محیط دارای 50 میلی گرم بر لیتر کانامایسین و هم چنین آزمون PCR تایید شد. گیاهان تراریخت باموفقیت به خاک انتقال یافته به رشد خود ادامه دادند.

کلمات کلیدی:
بی فنیل های پلی کلرینه، BPDO، گیاه شمعدانی عطری ، کانامایسین، PCR

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/428975/