CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و مقایسه نگرش معلمان زن پایه اول ابتدایی در مورد کتاب فارسی جدید نسبت به فارسی قدیم و تأثیر آن در یادگیری (شهرستان اراک)

عنوان مقاله: بررسی و مقایسه نگرش معلمان زن پایه اول ابتدایی در مورد کتاب فارسی جدید نسبت به فارسی قدیم و تأثیر آن در یادگیری (شهرستان اراک)
شناسه ملی مقاله: PCCONF01_099
منتشر شده در اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

ژاله تلارمی - عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران-واحد ساری

خلاصه مقاله:
بسیاری از معلمان از فضای غیر فعال و شرایط خشک و غیر واقعی کلاس های خود ناراحت بودند اما کتاب فارسی جدید چون فعالیت و خلاقیت زیادی را می طلبد آن فضای خشک را از بین برد هم معلمان و هم دانش آموزان هر دو باید فعالیت زیادی را انجام دهند تا یادگیری برای دانش آموز بوجود آید زیرا فعالیت کردن و جنب و جوش جزء ذات کودک است و اگر روش تدریس معلم همراه با بازی و نمایش باشد و محتوای کتاب طبق نیاز و توانایی کودک طراحی شده باشد دیگر دانش آموز مشکل یادگیری نخواهد داشت. در برنامه ریزی های درسی باید به نیازها و توانایی ها و گرایش های فراگیر توجه شود برای نائل شدن به هدف های آموزشی و برای شکوفایی توانایی ها و خلاقیت فراگیران باید در مراحل تعلیم و تربیت نقش و مشارکت فعال داشته باشند. در مورد کتاب فارسی نیز همینطور است یعنی اول باید به نیاز و علاقه دانش آموز توجه می شد بعد طبق یادگیری هایی که توسط کتاب فارسی قدیم صورت می گرفت با همان رسم الخط و با همان شیوه و با تغییراتی اندک در محتوا و رنگ آمیزی های کتاب فارسی تغییر می کرد. چون کتاب فارسی بعد از 35 سال تغییر کرده است حتماً برنامه ریزان تحقیقاتی را در مورد کتاب فارسی قدیم انجام می دادند و نیاز سنجی هایی هم انجام دادند یعنی تشخیص دادند که کاستی هایی در یادگیری دانش آموزان وجود دارد بعد شروع به تغییر دادن کتاب فارسی کردند. برنامه ریزان برای شکل دادن کتاب فارسی باید از منابع زیر استفاده کنند. نظام ارزشی جامعه، ماهیت یادگیرنده، نیازهای جامعه حال و آینده، تحولات علمی و فرهنگی و غیره.

کلمات کلیدی:
نگرش، کلاس، دانش آموزان، خلاقیت، یادگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/430148/