بررسی روش های تحلیلی و عددی برای عبور ایمن از مقاطع ریزشی در تونل- های خاکی (مطالعه موردی تونل 3 واقع در قطعه سوم محور پاتاوه- دهدشت)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 584

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SMFE02_452

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

Abstract:

امروزه تونل ها از جمله سازه های بسیار حساس و از شریان های حیاتی هر کشور محسوب می شوند دقت در انتخابنحوه حفاری و طراحی سیستم نگهداری موقت و دائم بسیار حائز اهمیت می باشد. تونل شماره 3 در محور پاتاوه- دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد واقع میباشد، ساختار زمین شناسی این تونل شامل خاک رس، سنگ گچ، شیل ارغوانی، مارن وقلوه سنگ های سرگردان می باشد که از لحاظ مکانیک سنگی بسیار ناپایدار بوده و نحوه حفاری آن با گام حفاری کمتر از70 سانتیمتر به همراه تحکیمات قاب فولادی- مش و شاتکریت می باشد. برای حفاری در ورودی تونل از مواد ناریه استفاده شد که منجر به ریزش تونل و ایجاد یک شفت قائم در خروجی تونل گردید. در این تحقیق روش های عددی وتحلیلیبرای عبور ایمن از مقطع ریزشی بررسی شده است. نتایج حاصله از نرم افزار (FLAC(3D مطابقت خوبی با روش تحلیلی وهمچنین روش اجرایی دارد. برای نگهداری دائم در نرمافزار (FLAC(3D حدود 70 سانتیمتر بتن مسلح معمولی نیاز است ودر روش تحلیلی حدود 44 سانتیمتر بتن برای نگهداری دائم تونل در منطق ریزشی نیاز است.

Keywords:

ریزش در تونل های خاکی , نرم افزار (FLAC(3D , طراحی سیستم نگهداری تونل ها , محور پاتاوه- دهدشت

Authors

سیدیعقوب ذوالفقاری فر

گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، ایران

سیدحسن خادمی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک سنگ، ایران

محمد بخشوده نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئو تکنیک مکانیک خاک و پی، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :