مطالعه میزان تأثیرگذاری اثر اندرکنش خاک سازه بر پاسخ لرزهای سازههای فولادی
Publish place: 2st National Conference on Development of Civil Engineering, Architecure,Electricity and Mechanical in Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 655
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DCEAEM02_149
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
Abstract:
در مطالعات مهندسی سازهها عموماً فرض میشود که خاک زیر شالوده صلب است و از انعطافپذیری آن صرف نظر میگردد،در این حالت پاسخ سازه متأثر از خواص دینامیکی سازه است و انعطاف پذیری خاک، در پاسخ لرزهای سازه در نظر گرفته نشدهاست. به منظور بررسی تأثیر انعطاف پذیری خاک زیر شالوده در پاسخ لرزهای سازه انتظار میرود پاسخ سازه تحت تأثیر سیستم دینامیکی جدید قرار بگیرد، تغییر شکلهای یک سازه در هنگام زلزله تحت تأثیر اندرکنش سه سیستم مرتبط با همدیگر سازه، فونداسیون و مشخصات لایههای خاک زیر و اطراف فونداسیون قرار دارد؛ آنالیز اندرکنش خاک و سازه پاسخ این سیستمها را بهحرکت زمین در میدان آزاد مورد ارزیابی قرار میدهد. انعطافپذیری خاک علاوه بر تغییر خصوصیات حرکت آزاد سطح زمین، میتواند به علت اندرکنش تغییرات قابل ملاحظهای در پاسخ سازه در مقابل زلزله ایجاد نماید؛ از همین رو نیز در پیوست 5 استاندارد 2800 ویرایش چهارم روشی پیشنهاد شده است. در این مقاله اهمیت لحاظ نمودن اثر اندرکنش خاک سازه در پاسخهای لرزهای مورد بررسی قرار گرفته است، بر این اساس ساختمانهای 5و8و12 طبقه سه بعدی برروی خاک نوع II دراستاندارد2800 برای احتساب اثر اندرکنش خاک سازه در نظر گرفته شده است؛ بر اساس نتایج بدستآمده به نظر میرسد که لحاظ نمودن اثر اندرکنش خاک سازه در مواردی منجر به افزایش پاسخ جابجایی میگردد، لذا پیشنهاد میگردد در تحلیل لرزهای سازهها اثر اندرکنش خاک سازه به نحو مناسب لحاظ گردد.
Keywords:
اندرکنش خاک سازه , تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی , استاندارد 2800 ویرایش چهارم , جابجایی نسبی طبقات , پاسخ لرزهای
Authors
احسان رادمان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه، ایران
میرحمید حسینی
دکتری مهندسی عمران-زلزله، استادیار تمام وقت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران
سیدمحمد منتظری
کارشناس ارشد عمران گرایش زلزله، دانشگاه سمنان ، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :