CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه روشهای مختلف کاهش اضافه ولتاژهای کلیدزنی در خط انتقال جبران شده با حضور بار انباشته (بررسی موردی: خط انتقال 400 کیلوولت حسن کیف-زیاران)

عنوان مقاله: مقایسه روشهای مختلف کاهش اضافه ولتاژهای کلیدزنی در خط انتقال جبران شده با حضور بار انباشته (بررسی موردی: خط انتقال 400 کیلوولت حسن کیف-زیاران)
شناسه ملی مقاله: POWERMINOO02_043
منتشر شده در دومین همایش ملی سیستم‌های هوشمند در مهندسی برق و کامپیوتر در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا زندبصیری - مربی، گروه برق، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد، ایران
امین سامان فر - مربی، گروه برق، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ،خرم آباد، ایران

خلاصه مقاله:
در این مقاله، به مقایسه روشهای مختلف کاهش اضافه ولتاژهای ناشی از وصل مجدد یک خط انتقال 400 کیلو ولت در شبکه قدرت ایران پرداخته شده است. این روشها شامل : مقاومت وصل کلید، استفاده از برقگیرهای اکسید روی و کلیدزنی کنترل شده میباشند. در این پژوهش، وصل مجدد خط انتقال با فرض وجود بار انباشته روی خط و حضور جبرانسازهای موازی در دو انتهای خط صورت گرفته است. در شبیه سازیها، درجه جبرانسازی خط به عنوان پارامتر مستقل در نظر گرفته شده است. شبیهسازیها با استفاده از نرم افزارEMTP/ATP و بخش MODELS آن انجام گرفته است. در روش کلیدزنی کنترل شده از الگوریتم Mestas استفاده شده است. برای هر سه روش، اضافه ولتاژها در طول خط، استخراج و مقایسه شدند. در روش کلیدزنی کنترل شده، دامنه اضافه ولتاژها به صورت رضایت بخشی کاهش یافته و زمان وصل مجدد کلید به روش موثرتری انتخاب میگردد. بیشترین دامنه اضافه ولتاژ در روشهای مقاومت وصل کلید و استفاده از برقگیرهای اکسید روی به ترتیب 1/45 و1/9245pu pu میباشد. در حالیکه در روش کلیدزنی کنترل شده، بیشترین دامنه اضافه ولتاژpu 1/3 است. نتایج بیان کننده کارائی بهتر روش کلیدزنی کنترل شده نسبت به دو روش دیگر است

کلمات کلیدی:
ضافه ولتاژهای کلیدزنی؛ مقاومت وصل کلید؛ برقگیرهای اکسید روی؛ کلیدزنی کنترل شده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/435441/