CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات استقرار نظام مدیریت کیفیت جامع بر فرایند تعالی سازمانی (مطالعه موردی شرکت پایانه های نفتی ایران)

عنوان مقاله: بررسی اثرات استقرار نظام مدیریت کیفیت جامع بر فرایند تعالی سازمانی (مطالعه موردی شرکت پایانه های نفتی ایران)
شناسه ملی مقاله: MOCONF03_476
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

ایمان رحیم زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی داخلی، دانشگاه آزاد اهواز، کارشناس ارشد شرکت پایانه های نفتی ایران
حسین غرباوی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

خلاصه مقاله:
دنیای پیش روی سازمان ها، دنیایی پر از رقابت و هستی پر چالش است. که در آن عموم پارادایم های اثرگذار تجاری، مورد شک و تردید قرار گرفته است. در این میان تکنیک ها و ابزارهای موجود در مدیریت کیفیت فراگیر به ساعت در سازمان ها به اجرا درآمد و حاصل آن سفره مدل هایی است که مسیر تعالی و سازمان ها را نشان می دهد. مدل EFQM از جمله این مدل ها است که به عنوان ابزاری جهت سنجش میزان تعالی سازمان ها معرفی شده است. از سوی دیگر سری استانداردهای ایزو 9٬000 را نیز عنوان ابزاری جهت نیل به تعالی سازمان معرفی کرده اند. از آنجایی که شرکت پایانه های نفتی ایران مدت هاست موفق به اخذ گواهی نامه چهار ستاره جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی شده است و نزدیک به یک دهه که ایزو 9٬001 را در سازمان پیاده سازی نموده است، لذا پژوهش حاضر بر آن است تا به بررسی تأثیر پیاده سازی استقرار مدیریت کیفیت (ایزو 9٬001) بر تعالی سازمانی شرکت پایانه های نفتی ایران بپردازد. روش تحقیق، توصیفی از نوع هم بستگی مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. بدین منظور به اندازه 152 نفر از کارکنان شرکت پایانه های نفتی می داد با استفاده از نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه است که به مقدار پایایی آن آزمون 0.84 به دست آمده است. تحلیل داده ها نیز توسط نرم افزارهای SPSS و LISREL جام است و نشان داد که استقرار نظام مدیریت کیفیت ( ISO 9001:2008 ) بر فرایند تعالی سازمانی شرکت پایانه های نفتی ایران پستی دارد همچنین اگر چه ایزو 9٬001 بر معیارهای نتایج و توانمند ساز مدل تعالی سازمانی EFQM دارای تأثیر مستقیم و معنی داری است اما با توجه به نتایج نهایی تحقیق و 70 معنی دار نقش میانجی معیارهای توانمند سازی مدل تعالی سازمانی در رابطه بین استقرار سیستم مدیریت کیفیت ( ISO 9001 ) بر معیارهای نتایج آن، در شرکت پایانه های نفتی ایران معنی دار نبود و تأیید نگردید.

کلمات کلیدی:
مدیریت کیفیت جامع، ایزو 9001 ، مدل بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت، مدل سازی معادلات ساختاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/442114/