CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر نانو مواد CBR PLUS بر مقاومت مکانیکی جاده های جنگلی و خواص شیمیایی رواناب خاک تثبیت شده (مطالعه موردی طرح جنگلداری بخش 2 نکا چوب)

عنوان مقاله: بررسی اثر نانو مواد CBR PLUS بر مقاومت مکانیکی جاده های جنگلی و خواص شیمیایی رواناب خاک تثبیت شده (مطالعه موردی طرح جنگلداری بخش 2 نکا چوب)
شناسه ملی مقاله: ICDAN01_087
منتشر شده در اولین کنگره بین المللی در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر سوادکوهی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مجید لطفعلیان - دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
آیدین پارساخو - استادیار گروه جنگلداری، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خلاصه مقاله:
بسیاری از زیانهای عمده ساخت جاده در جنگل با خصوصیات خاکی که بستر جاده را تشکیل می دهد ارتباط مستقیم دارد برخی از خاکها به دلیل مشخصات فنی نامطلوب مشکلاتی را در راهسازی ایجاد می کنند. روشهای مختلفی برای تثبیت و اصلاح خاک پیشنهاد شده است. اما با پیشرفت فناوری نانو در حوزه های علوم مختلف شاهد ظهور محصولات نانو ساختاری هستیم که دارای عملکرد بالاتری نسبت به مواد معمولی می باشد در این پژوهش یک نانو پلمیر به نام CBRPLUS برای تثبیت خاک جاده جنگلی سری یک بخش 2 طرح جنگلداری نکا چوب مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت به همین منظور آزمایشهای متنوع شامل شناسایی، حدود آتربرگ، تراکم و CBR بر روی نمونه خاک شاهد و تیمار شده با درصدهای مختلف انجام گرفت. نتایج نشان داد ماده پلیمری سبب کاهش حدود روانی و خمیری شده است. همچنین تیمار موردنظر موجب کاهش رطوبت بهینه و افزایش حداکثر دانسیته خشک و ظرفیت بابری می شود. البته میزان بهبود خصوصیات خاک و به ویژه ظرفیت باربری در درصدهای مختلف متفاوت بوده است. در عین نتایج حاصل از بررسی خواص شیمیایی رواناب حاصل از ترکیب این نانو پلیمر با مصالح جاده نشان دهده افزایش میزان پتاسیم، کلسیم و منیزیم بوده است.

کلمات کلیدی:
آتربرگ، تراکم، تثبیت، رواناب، نانوپلیمر، CBR PLUS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/449204/