CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر عملیات آبخیزداری پیتینگ 1 ، ریپرینگ 2 و کنتورفارو 3 در اصلاح اراضی و کاهش رسوب ( مطالعه موردی ایستگاه تحقیقاتی خواجه آذربایجان شرقی )

عنوان مقاله: تاثیر عملیات آبخیزداری پیتینگ 1 ، ریپرینگ 2 و کنتورفارو 3 در اصلاح اراضی و کاهش رسوب ( مطالعه موردی ایستگاه تحقیقاتی خواجه آذربایجان شرقی )
شناسه ملی مقاله: WATERSHED04_133
منتشر شده در چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز در سال 1386
مشخصات نویسندگان مقاله:

احد حبیب زاده - کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
محمد خانی - مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
مسعود گودرزی - مربی پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری کشور
محمدابراهیم صادق زاده - کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

خلاصه مقاله:
طرحهای ذخیره نزولات آسم انی و حفاظت خاک و آب گامی در جهت توسعه پایدار کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی برای نسل های حاضر و آینده می باشد . در طرح حاضر عملیات مختلف آبخیزداری مانند پیتینگ ( چاله ) ، ریپینگ ( شخم عمیق ) و کنتورفارو ( شیار ) با هم مقایسه و از کرت های آزمایشی جهت اجرای طرح استفاده و مناسب ترین عملیات پیشنهاد شده است . این طرح به روش بلوک های کامل تصادفی با هشت تیمار در سه تکرار به اجرا در آمده ، کرت ها به ابعاد 8 متر در 40 متر در شیب حدود %6 در نظر گرفته شده است و طی آن دو صفت رواناب و رسوب در داخل این تیمارها بررسی گردیده است . جهت اندازه گیری رسوب و رواناب چاله های نمونه برداری به عمق 160 سانتی متر در انتهای کرت ها حفر گردید . نتایج حاصله نشان میدهد که در مدت سه ساله آماربرداری طرح در کرت های فاقد عملیات آبخیزداری میزان رسوب و رواناب بیشتری جمع آوری شده است به طوری که بیش ترین مقدار رواناب با 28/04 لیتر مربوط به تیمار شاهد و کمترین آن با 10/88 لیتر مربوط به تیمار فارو می باشد . همچنین بیشترین مقدار رسوب با 3/29 گرم در لیتر مربوط به تیمار شاهد و کمترین آن با /88 گرم در لیتر مربوط به تیمار فارو است .

کلمات کلیدی:
پیتینگ ، ریپرینگ ،کنتورفارو و رسوب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/44942/