بررسی ارتباط بین کارآیی سیستم های پخش سیلاب ورعایت شاخص های مکان یابی ( مطالعه موردی : پخش سیلاب سینی - برجویی دراستان چهارمحال وبختیاری )

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,549

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED04_157

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386

Abstract:

خاکهای آبرفتی ودرشت دانه وواریزه ای که ابتدا ومیان بند مخروط های افکنه وفواصل بین آنها را تشکیل داده اند گنجایشی بسیار را برای نگهداری آب، در دسترس می گذارند . ساما نه های پخش سیلاب با هدف مهاروبهره برداری ازسیلاب رودخانه ها ی فصلی وخشکه رودها، احیاء و توسعه منابع طبیعی تجدید شونده و تغذیه آبخوانها،مطالعه ، طراحی واجرا گردیده اند . پخش سیلاب سینی برجویی بر روی مخروط افکنه ای بزرگ در بالا دست دشت آلونی در استان چهارمحال وبختیاری درعرصه ای به مساحت 25 هکتار اجرا شده است . سازه پخش سیلاب با انجام 57580 متر مکعب عملیات خاکی و 2000 متر مکعب عمیلات سنگی سیمانی درمهر ماه سال 1381 به بهره بردار ی رسید . مساحت حوزه آبخیز بالادست بالغ بر 857 هکتاراست وبارندگی حوزه معادل 710 میلی متر است . در این تحقیق میزان دبی وحجم سیلاب ورودی ،میزان دبی وحجم سیلاب خروجی ونفوذ پذیری عرصه اندازه گیری شد . بررسی ها نشان داد که در طول 5 فصل بارندگی مجموعا " حجم سیلاب ور ودی به عرصه پخش سیلاب معادل 15700000 متر مکعب وحجم آب نفوذ داده شده برابر با 15400000 متر مکعب می باشد ونفوذ پذیری عرصه برابر با 9,56 سانتیمتر بر ثانیه محاسبه گردید . مقایسه رقوم ارتفاعی ثبت شده عرصه پخش سیلاب قبل از بهره برداری وبعد از 4 دوره آبگیری نشان داد که حدود 10000 تن رسوب در سیستم ته نشین شده است . نتایج بررسی ها نشان داد که سازه احداث شده در مقایسه باسایرسازه های پخش سیلاب احداث شده در سایر نقاط کشور در سطحی کوچک وبا حجم عملیاتی کم احداث شده اما مکانیابی صحیح وقرار داشتن بر روی مخروط افکنه ای ب ا بافت شنی، وجود 40 درصد سنگریزه سطحی ،وجود رسوبات درشت دانه با عمق بیش از پنج متر ،قرار گرفتن در کنار آبراهه ای با شیب تند وزمان تمرکز کم 1,5) ساعت ) و بارند گی سالیانه 710 میلی متر باعث آورد مطلوبی از سیلاب در فصل بارندگی شده و کارایی بالا ومطلوب سازه را موجب شده است وتاثیر بسزایی بر چاههای آب کشاورزی منطقه داشته که این تاثیر بر چاههای نزدیکتر کاملا " محسوس بوده است

Keywords:

پخش سیلاب - سینی برجویی - چهارمحال وبختیاری - مکانیابی - کارآیی

Authors

حسین بهرامی

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری - مدیریت آبخ

سیدحسین امامی

کارشناس خاکشناسی اداره کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری - مدیری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کوثر، سیدآهنگ، 374 1، مقدمه ای بر مهار سیلابها وبهره ...
  • بروشکه، ابراهیم، 1385، بررسی وشناسایی عرصه های مناسب پخش سیلاب ...
  • مدیریت آبخیزداری سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری، 1379، مطالعات ...
  • دفتر مطالعات وارزیابی آبخیزها، 1380، مطالعات توجیهی مدیریت منابع طبیعی ...
  • جلالی، نادر- ایرانمنش فاضل، 1382، شناخت وتشکیل پایگاه داده برای ...
  • قرمز چشمه، باقر، 1379، تعیین شاخص های مورد نیاز در ...
  • نمایش کامل مراجع