خانه سبز وتوسعه پایدار ،الزامات و کاستی ها

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 845

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HEGI01_032

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

Abstract:

مشخصه متمایز برنامه ریزی و طراحی شهری در هزاره سوم میلادی ، برنامه ریزی بر مبنای همگانی با طبیعت و رعایت اصول توسعه پایدار است . با توجه به مفهوم توسعه پایدار در طراحی و معماری که در واقع بازنگری اصلا ح طلبانه ای به مدرنیسم ، سنت و راهکار های آشتی جویانه مابین این دو است ، می توان گفت که طراحی پایدار نوعی دخل و تصرف در محیط است که تلاش می کند راه حل هایی را با اهداف محیطی ، اجتماعی ، اقتصادی ودر یک نگاه کل نگر و در هم آمیخته ابداع نماید وبتواند با تعادل دست یافته ،کیفیت برتری برای زندگی نسل کنونی و میراث مناسبی راجهت آیندگان فراهم سازد . معماری سبز یا معماری سازگار با محیط زیست نیز به عنوان ره آورد صنعت ساختمان برگرفته از اصول طراحی پایدار است و کلیه اصول آن در جهت کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی می باشند. اصول معماری پایدار یا مغمار ی سبز در راستای به حداقل رساندن انرژ ی ، بازیافت و استفاده مجدد از منابع و مصالح موجود به منظور کاهش هزینه های مادی و معنوی معماری و ساخت و ساز است و مواردی چون استفاده از تهویه طبیعی ، اقتصادی بودن ساختمان ، تامین انرژی الکتریکی ازطریق سلول های خورشید ی ،جانمایی مناسب ساختمان ها برای بیشترین بهره مندی از منابع طبیعی انرژی وسایت ، عایق بندی مناسب حرارتی ، استفاده از مصالح قابل بازیافت و بومی ، در ز گیر های مناسب و استفاده از باز شو های دو جدار ه ، جمع اوری آب باران وتصفیه ابهای مصرف شده و فاضلاب ها ، سیستم های هوشمند کنترل کیفیت آسایش ،بازیافت کامل زباله های ساختمان، استفاده از نور طبیعی خورشید در روز ، استفاده درست از منابع تجدید ناپذیر فسیلی و چوب ، مشارکت عمومی و ارتقاء سطح کیفی بصری و انعطاف پذیری فضا ها و ... می باشد در نهایت اینکه معماری سبز به تمامی نیازی افراد مخاطب خود توجه داشته و حقیقت حضور انسان را محترم می شمارد . با توجه به اینکه بیش از 40% از انرز ی مصرفی شهر ها در خانه ها استفاده می شود و کاهش مصرف بخشی از انرژ ی می تواند علاوه بر منافع اقتصادی کاربران به حفظ منابع سوختی و پاکیزگی محیط زیست کمک کند بنابراین نقش طراحان ساختمان ها پر رنگ تر از سایرین به چشم می خورد . در این مقاله با هدف کاربردی کردن ویژگی های توسعه پایدار در امر ساخت و ساز ، با ارائه ویژگی های طراحی و معمار ی سبز چند نمونه موفق جهانی ،عمده ترین ترفند های طراحی برای رسیدن به معماری پایدار ، کاهش مصرف انرژی و ارتقاء سطح کیفی آسایش ساختمان های شهری ارائه شده است .

Keywords:

توسعه پایدار , طراحی پایدار , کاهش مصرف انرژی انرژی سبز

Authors

نیلوفر رجبی

کارشناس منابع طبیعی محیط زیست دانشگاه پیام نور لواسانات

محمد رضا نیکو منش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • , WWw. igbc. in/www. greenbusines scentre.com, 2008 ...
  • Emergent Threshold: Daylight modeling for Sustainabe design - Caroline Prochazka, ...
  • Fithian, Lee, U.S.Green C ouncil.Revised March _ 2003.Green Building Rating ...
  • http : //www.nrdc .org5- THE TECTONICS OF THE: ENVIRONM ENTAL ...
  • Understanding the General Principles of the: Double Skin Faxade System ...
  • http : /www.usgbc .org8- http ://memarinews .com ...
  • http://www. iran-eng. c om/s ho wthread.php2 1997 ...
  • W. Wang, C. Chen, K.H. Lin, Y.Fang, C.M. Lieber, Nanosensors ...
  • نمایش کامل مراجع