بیان فعالیت کاتالیزوری آنزیم گیاه یونجه (Medicago sativa L.) روی ساپونین ها

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,716

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_406

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

Abstract:

آنزیم های اختصاصی موجود در بافت های گیاه ی ترکیباتی با فعالیت بیولوژیکی متفاوت را کاتالیز می نمایند. مثلا گلیکوسیلاسیون توسط آنزیم ها، باعث کاهش سمیت ساپونین ها می شود و یک پاتوژن یا آفت می تواند بر دفاع های بیوشیمیایی گیاه فایق آید. قارچ های بیماری زا نیز با این آنزیم ها برخی ساپونین های گیاهی را غیر سمی کنند. در اثر عمل کاتالیزوری آنزیم ها روی ساپونین های گیاهی، ساپونین های دیگری با خاصیت سمی به وجود می آیند. وجود آنزیم ها در بافت های گیاهی می تواند باعث حذف یکی از زنجیره های قندی شده و یک ترکیب مونودسموسایدی که سمی تر از حالت بیس دسموسایدی است، تولید نماید. به منظور بررسی فعالیت کاتلیزوری آنزیم در گیاه، آنزیم از بافت های برگی یونجه با بکارگیری بافر تریس حاوی ١٤ میلی مولار مش، ١ میلی مولار فتیل متیل سولفونیل فلوراید و ٢ میلی مولار EDTA هموژنایز واستخراج گردید. فراکشن ساپونینی Rc بعد از استخراج ساپونین های خام ریشه یونجه و خالص سازی با بوتانول و در نهایت با استفاده از HPLC به دست آمد . تکنیک کروماتوگرافی TLC آنالیز کیفی لازم را برای ساپونین ها و بیان فعالیت آنزیم ممکن ساخت. ارزیابی آنزیمی روی ساپونین های خالص شده به عمل آمد، عصاره آنزیمی یونجه فعالیت هیدرولیتیکی روی فراکنش RC با Rf=0.17 . داشت اما هیچ فعالیتی بر روی سویا ساپونین I نداشت. با روشن شدن وجود چنین آنزیم ها یی دریونجه، توجه به تغییراتی که در مراحل رشدی مختلف در هیدرولیز و سنتز ساپونین ها ایجاد می شود، می تواند بیانگر بیان آنزیم های متنوع کاتالیزوری در گیاه یونجه طی رشد باشد. از این حالت می توان استفاده کرد و ساپونین هایی با فعالیت بیولوژیکی بالای ضد حشره و پاتوژن ولی مفید و غیر مضر برای انسان را انتخاب کرد.

Authors

حجت ا... مظاهری لقب

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا - همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bowyer, P., Clarke, B. R., Lunness, P., Daniels, M.JI. and ...
  • Falk, A. and Rask, L. (1995) Expression of A Zeatin- ...
  • Levy, M., Zehavi, U., Naim, M. and Polacheck, I. (1986) ...
  • Osbourn, A. (1996) Saponins and Plant Defence a Soap Story. ...
  • Oxtoby, E., Dunn, A., Pancoro, A. and Hughes, A. (1991). ...
  • نمایش کامل مراجع