مطالعه ارتباط نشانگر RAPD با صفات مورفولوژی در شرایط مزرعه و کشت هیدرو پونیک در گیاه نیشکر

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,024

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_495

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

Abstract:

این مطالعه به منظور بررسی رابطه نشانگر مولکولی RAPD با صفات مورفولوژی کیفی و نتایج فیزیولوژی و مورفولوژی کشت هیدروپونیک در گیاه نیشکر توسط رگرسیون مرحله ای با نرم افزار SAS روی شش واریته تجاری و امیدبخش که به طور وسیع درایران کشت می شوند انجام شد. آزمایشات با استفاده از مارکر مولکولی RAPD صورت گرفت که از 65 آغازگر مورد استفاده 30 آغازگر در بین ارقام، پلی مورف بودند. طبق نتایج به دست آمده 383 باند تشکیل گردید. تعداد نوارهای چندشکل 256 عدد و تعداد نوارهای مونومورف 127 عدد بودند که در مجموع 68/84% درصد چندشکلی به وجود آمد. در مرحله بعد صفات کیفی مورد بررسی قرار گرفتند، در این بررسی بعد از کمی سازی داده ها هر صفت به صورت مجزا و به عنوان متغیر وابسته و داده های مولکولی( ٠ و ١) به عنوان متغیرمستقل وارد مدل رگرسیونی شدند، این کار برای صفات به دست آمده از کشت هیدروپونیک نیز انجام شد و با انجام این کار باندهای وارد شده به مدل که بالاترین ضریب تبیین را دارا بودند و توانستند صفت مورد نظر را توجیه نمایند، مشخص گردیدند. نتایج نشان می دهد که با انجام این مطالعه می توان تصمیمات بهتری در مورد انتخاب ژنوتیپ ها در برنامه اصلاحی و حتی گروه بندی آنها اتخاذ نمود. ولی با این وجود انجام مطالعات مولکولی با مارکر RAPD و بدست آوردن نوارها با این ضریب تبیین فقط به صورت احتمال می باشند و با اطمینان خاطر صد در صد نمی توان باندهای گرفته شده را برای این صفات توجیه نمود. برای این کار نیاز به مارکرهای اختصاصی تر می باشد، که در مطالعه صورت گرفته به علت حجم زیاد کار و هزینه بر بودن آزمایشات قادر نبودیم از مارکرهای اختصاصی همچون SSR وRFLP و AFLP استفاده نمائیم.

Authors

محمد برات شوشتری

دانشجو کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه شهرکرد

مهدی سلطانی

کارشناسی ارشد اصلاح نباتات صنعتی اصفهان

بهروز شیران

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد

احمد ارزانی

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Martinez, L., Caragnaro, P., Masuekki, R. And Rodriguez, J., 2003, ...
  • Mcharo, M., Labonte, D. R., Oard, J. H., Kays, S. ...
  • Mwamburi, M. T., 2005, Associating molecular markers which phenotypes in ...
  • Roldan-ruiz, L., Vaneeuwijk, F. A., Gilliland, T, J.. Dubreil, P., ...
  • Tanimoto, T. T. 1969. Differential Physiological Response of sugarcane varieties ...
  • Virk, P. S., Ford-Lioyd, B. V., Jakson, M. T. and ...
  • Williams, J. G., kubelik, A. R., livak, K. J., Rafalski, ...
  • Yu, K., Park S. J. and poysa, V., 2000, _ ...
  • نمایش کامل مراجع